blank

Dit zijn de engste plekken op aarde

0 Shares

De wereld is groot. Er is veel meer te zien en te beleven dan parende zeehonden op Texel of bingo spelen op de camping in Zeewolde. Verken de horizon! Bezoek plekken waar je nog nooit bent geweest, en doe dingen dat je nog nooit hebt gedaan. En als je het echt spannend wilt maken dan reis je naar plekken die nog enger zijn dan de kraaien voor je slaapkamerraam. Dit zijn de engste plekken op aarde.

De dode zeeman op Sylt

Op het Duitse waddeneiland Sylt wordt je verwelkomt door een grauwe sluier dat ogenschijnlijk permanent over het eiland hangt, een dikke onheilspellende mist. Het verhaal gaat dat de geest van een omgekomen zeeman in het midden van de nacht deuren van huizen opent en op het bed van bezoekers gaat zitten. Als de bezoekers de volgende ochtend wakker worden vinden ze een plasje water voor het bed, afkomstig van de kleding van de zeeman. Iedereen op het eiland kent de dode zeeman op Sylt.

Bekijk ook:
Spookachtige verlaten plekken

Beelitz sanatorium

In Berlijn staat een oud en verlaten sanatorium. Het statige gebouw is voor het grootste gedeelte dichtgetimmerd, met een goede storm fluit de wind door de kieren en gaten van het oude gebouw. Het verhaal gaat dat er vele doden zijn gevallen tijdens illegale operaties en testen op patiënten, je kunt het gekrijs en gehuil s’nachts horen als je het aandurft om er een nacht te verblijven. In het donker ziet Beelitz sanatorium eruit alsof het rechtstreeks uit een horrorfilm komt. Het is verboden om het pand te betreden, er staat een sanctie op. Desalniettemin komen er toch vaak alternatieve adrenalinejunkies langs om er een leuk feestje te geven.

Het zelfmoordbos Aokigahara

In Japan ligt het griezeligste bos dat er bestaat, de kans is groot dat je er een lijk aan een boom ziet hangen. Het zelfmoordbos Aokigahara ligt aan de rand van de Fuji-berg en is roemrucht door de vele zelfmoorden dat er worden gepleegd. Op de parkeerplaats van de berg staan verlaten auto’s van mensen die besloten om uit het leven te stappen en een wandeling gingen maken met een touw in hun handen. Door het hele bos staan bordjes met ontmoedigende teksten, de plaatsers proberen op deze manier de zelfmoordenaar op andere gedachten te brengen. In de roman ‘Kuroi’ maken twee mensen een einde aan hun leven in dit bos, door dit boek kreeg, en krijgt, men de gruwelijke inspiratie om op deze plek zelf ook uit het leven te stappen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 engste spookhotels ter wereld

Salem

Als je tijdens Halloween het plaatje helemaal compleet wilt krijgen dan moet je naar de Amerikaanse staat Massachusetts. Daar ligt Salem, een dorp waarin aan het einde van de zeventiende eeuw met bijzonder veel motivatie op heksen werd gejaagd. Talloze vrouwen, kinderen en soms een verwijfde man werden hier voor hekserij veroordeeld en ter dood gebracht. Amerika zou Amerika niet zijn als de reputatie van dit dorpje niet gecommercialiseerd zou worden, maar dat mag de pret niet drukken. De geschiedenis is echt, dus een wandeling in de nacht door dit dorpje moet zeker op jouw bucketlist.

Bekijk ook:
Op deze Nederlandse plekken schijnt het te spoken

De catacomben van Parijs.

Onder de stad van de liefde ligt een tunnelcomplex van driehonderd kilometer wat gevuld is met schedels en botten. Vanaf 1786 tot het einde van de 19de eeuw puilde de kerkhoven van Parijs uit. Mensen stierven bij bosjes, maar er was geen plek meer om ze te begraven. Zes miljoen mensen werden onder Parijs begraven, de stad van de liefde is dus eigenlijk een groot kerkhof. De rijke historie van de stad heeft dus ook een luguber tintje, maar het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de catacomben van Parijs.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.