Toerist in Bali omzeilt coronamaatregelen door mondmasker op haar gezicht te schilderen, maar autoriteiten willen haar nu het land uitzetten 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Toerist in Bali omzeilt coronamaatregelen door mondmasker op haar gezicht te schilderen, maar autoriteiten willen haar nu het land uitzetten

Een toerist in Bali wilde de coronaregels van het land op een creatieve manier omzeilen, maar dat had ze beter niet kunnen doen. De beelden van haar stunt deelde ze op YouTube en die gingen viral. Ook de autoriteiten hebben gezien hoe ze de regels heeft overtreden, en die willen haar nu het land uitzetten. Achteraf was dit misschien niet het meest slimme plan. 

Een mondkapje dragen vindt bijna niemand leuk, maar tijdens een wereldwijde pandemie ontkom je er bijna niet aan. Ten minste, niet als je je gewoon aan de regels houdt. Al kan je met wat creativiteit de regels wel omzeilen.

Een toerist in Bali had duidelijk geen zin in het dragen van een mondkapje. Toen haar de toegang tot een winkel werd geweigerd, omdat ze geen mondkapje droeg, besloot ze dit op een originele manier op te lossen. Met wat schmink verfde ze een blauw mondmasker op haar gezicht. Het zag er best realistisch uit, en ook het winkelpersoneel had niet door dat het om een nepmasker ging. Met haar geverfde gezicht kon ze de winkel in, en dat leverde de grootste lol op. Dat moest ze natuurlijk met iedereen delen. En de beelden zette ze op YouTube. De video was goed voor veel views, maar niet iedereen was enthousiast.

Bekijk ook:
Moeder ontdekt dat de bruid van haar zoon haar dochter is die ze jaren geleden was verloren

Worden de toeristen uitgezet?

De beelden van haar bedrog kwamen uiteindelijk ook terecht bij de autoriteiten van het land. Die waren niet blij, want momenteel gelden er strenge coronaregels in het land vanwege de coronapandemie. Wie zich niet aan de regels houdt, kan op een flinke straf rekenen.

De toeristen werden al gauw opgespoord en hebben nu flinke problemen. Normaal gesproken is het niet dragen van een mondkapje niet een enorm probleem, en zou je bij de eerste overtreding slechts een boete krijgen. Nogmaals de maatregelen overtreden is minder slim, want dan kan je worden uitgezet.

De toeristen uit de video zijn nu voor de eerste keer betrapt, maar toch kunnen de gevolgen voor hun ernstiger zijn. Het was weliswaar hun eerste overtreding, maar door alle ophef vanwege de video wordt nu toch overwogen om het duo alsnog uit te zetten. Hun paspoorten zijn alvast ingenomen, dus dat is niet bepaald een gunstig voorteken.

De toeristen hebben de YouTube video inmiddels verwijderd. In een nieuw video hebben ze hun excuses aangeboden voor het voorval. En opvallend en wijs genoeg dragen ze nu wel een (echt) mondkapje. Misschien dat ze hierdoor toch nog in het land mogen blijven.

Een ding is zeker, in Bali kan je je maar beter aan de coronaregels houden. Dat is een les die dit duo wel heeft geleerd.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.