Top 10 trending games op Steam - April 2021 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 trending games op Steam – April 2021

In deze top 10 bespreken we de populairste games op Steam van de maand april. Wat is jouw favoriete game van dit moment?

Deze trending game lijst is samengesteld op basis van het aantal gespeelde uren op Steam.

10. Rocket League

Rocket League staat op de tiende plek in deze top 10 trending games op Steam van deze maand. In de afgelopen 30 dagen werd de game maar liefst 37 miljoen uur gespeeld.

Rocket League is een soort voetbalspel, maar dan met een bijzondere twist. In de game voetbal je namelijk terwijl je in een racewagen zit.

Bekijk hieronder de trailer van Rocket League:

9. Valheim

Op de negende plek in deze top 10 staat Valheim. De game werd in de afgelopen maand bijna 51 miljoen uur gespeeld. Valheim was in april daarmee erg geliefd, maar de populariteit van de game is wel dalende. Want, aan het begin van april kon de game nog op zo'n 2 miljoen uur per dag aan speeltijd rekenen, maar nu ligt de dagelijkse speeltijd rond de 1 miljoen uur per dag.

Valheim is een open world / survival game die zich afspeelt in een Noorse wereld vol Vikingen. Kan jij overleven in deze brute wereld?

Bekijk hieronder de trailer van Valheim:

8. Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Tom Clancy's Rainbow Six Siege staat op de achtste plek in deze top 10. De game werd in april op Steam zo'n 53 miljoen uur gespeeld.

Tom Clancy's Rainbow Six Siege is een online tactische shooter game. In het spel speel je met aanvallers en verdedigers, en het team met de beste strategie wint.

Bekijk hieronder de trailer van Tom Clancy's Rainbow Six Siege:

Bekijk ook:
Top 10 trending Nintendo Switch games - April 2021

7. Rust

Net boven Rainbow Six Siege staat Rust, met net iets meer dan 54 miljoen uur aan gametijd deze maand. Rust is een andere indie survival game. Gamers hoeven maar één ding te doen, en dat is overleven. Al is dat niet zo simpel als je misschien denkt.

Bekijk hieronder de trailer van Rust:

6. Team Fortress 2

Op de zesde plek in de top 10 trending games op Steam in de maand april staat Team Fortress 2. De game werd in de afgelopen 30 dagen ongeveer 62 miljoen uur gespeeld, en neemt daarmee flink afstand van de vijfde plek in deze lijst.

In Team Fortress 2 strijden twee teams uit elkaar om de winst. Elk team bestaat uit verschillende karakters met verschillende vaardigheden.

Bekijk hieronder de trailer van Team Fortress 2:

5. Grand Theft Auto V

GTA V staat op de vijfde plek in deze top 10. De game pakt deze notering met ruim 65 miljoen uur aan speeltijd.

In GTA V kan je de meestercrimineel van de stad worden door moeilijke overvallen en missies uit te voeren. Alleen moet je dan wel kunnen overleven.

Bekijk hieronder de trailer van Grand Theft Auto V:

4. Apex Legends

Op flinke afstand van de vijfde plek, staat Apex Legends met ruim 87 miljoen uur aan speeltijd in de afgelopen 30 dagen op de vierde plek in deze top 10 trending games op Steam. De populariteit van de game is ook terug te zien aan het piek moment; toen speelde zo'n 217 duizend gamers tegelijkertijd Apex Legends.

Apex Legends is een Battle Royale shooter game, maar dan in teamverband.

Bekijk hieronder de trailer van Apex Legends:

Bekijk ook:
Among Us: De populairste game van dit moment

3. Playerunknown's Battlegrounds

Playerunknown's Battlegrounds is een van de populairste games van dit moment op Steam. De game werd in april zo'n 130 miljoen uur gespeeld en pakt daarmee de derde plek in de top 10. Op het hoogtepunt werd de game door zo'n 453 duizend gamers op hetzelfde moment gespeeld.

Playerunknown's Battlegrounds is een andere battle royale game, hierin speel je met 100 spelers tegen elkaar.

Bekijk hieronder de trailer van Playerunknown's Battlegrounds:

2. Dota 2

Dota 2 is de op één na populairste game op Steam in de maand april. De game werd namelijk in totaal maar liefst 290 miljoen uur gespeeld. Tijdens het piekmoment telde de game zo'n 705 duizend gamers.

Dota 2 is een MOBA game, waarin vijf hero's tegen vijf andere hero's spelen. Het doel is om de basis van de tegenstander te vernietigen.

Bekijk hieronder de trailer van Dota 2:

1. Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive is deze maand de aller populairste game op Steam. De game werd in de afgelopen 30 dagen maar liefst 508 miljoen uur gespeeld en pakt daarmee met gemak de eerste plek in deze top 10 trending games op Steam.

De populariteit van Counter-Strike is ook terug te zien aan het piekmoment; toen speelden zo'n 1,15 miljoen gamers tegelijkertijd het spel. Een indrukwekkende prestatie, want geen andere game op Steam weet ook maar in de buurt te komen bij de grens van 1 miljoen.

Counter-Strike: Global Offensive is een first person shooter game, met verschillende spelmodi.

Bekijk hieronder de trailer van Counter-Strike: Global Offensive:

Wat is jouw favoriete game van dit moment?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.