Amazon medewerkers durven niet naar de wc en moeten behoeften in flessen en tassen doen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Amazon medewerkers durven niet naar de wc en moeten behoeften in flessen en tassen doen

Hoewel Jeff Bezos een ontzettend groot vermogen heeft, lijkt het erop dat zijn medewerkers in armoedige omstandigheden moeten werken. Amazon medewerkers zouden in flesjes moeten plassen, en in sommige gevallen zouden er zelfs medewerkers zijn die in zakken een verse bolus draaien. Uiteraard ontkent Amazon dit allemaal, maar de medewerkers van Amazon laten zich goed horen.

Amazon medewerkers plassen in flessen

Het begon allemaal met een tweet van Dave Clark, het hoofd van detailhandel bij Amazon. Bernie Sanders zou bij het bedrijf op bezoek komen om in gesprek te gaan over de situatie in de fabrieken, maar Dave Clark zag daar het nut niet van in. Op Twitter schreef Clark dan ook dat Amazon behoorlijk progressief is.

Democraat Mark Pocan, lid van het huis van afgevaardigden, liet op zijn beurt via Twitter weten dat daar helemaal niets van klopt. Amazon zou totaal niet progressief zijn, ondanks het loon van $15 per uur, de medewerkers zouden namelijk in flesjes moeten plassen.

Ontkenning

Normaal gesproken stopt Amazon alles in de doofpot. Het is dan ook vrij bijzonder om te zien dat Amazon juist op deze stelling wilt reageren. Uiteraard is er volgens het bedrijf helemaal niets van waar. Als dit echt zo zou zijn, dan zouden zij niet meer dan een miljoen medewerkers in dienst hebben, aldus het bedrijf. Toch blijkt dit niet helemaal waar te zijn. Waar rook is, is natuurlijk ook vuur, en dat hebben de (oud) medewerkers flink laten weten. Er stroomden een hoop reacties binnen met ervaringen die mensen hiermee gehad hebben.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom jij er bij de zelfscankassa altijd wordt uitgepikt

Zo liet James Bloodworth bijvoorbeeld weten dat hij dit met eigen ogen heeft kunnen zien. James Bloodworth heeft in 2018 het boek ‘Hired: Six months undercover in low-wage Britain' geschreven, waar onder andere het plassen in een fles verhaal voorbij komt bij Amazon. Voor de mensen die Engels enigszins kunnen lezen zullen wij het fragment hieronder toevoegen.

https://twitter.com/J_Bloodworth/status/1375006795220017153

Medewerkers Amazon

Ook de mensen die hier persoonlijk ervaring mee hebben lieten weten dat dit wel degelijk het geval is. Er zouden te strenge eisen gesteld worden waardoor medewerkers bang zijn om een plaspauze te nemen. Ze krijgen een bepaald doel wat zij moeten bereiken, en als dit niet gebeurt zouden er consequenties zijn.

https://twitter.com/LaurenKGurley/status/1374920139116789763

Bekijk ook:
Sexting: een serieus probleem van deze tijd

Geen plaspauze Amazon medewerkers

De situatie is zo schrijnend dat Amazon – ondanks het feit dat zij zeggen hier niets van af te weten – zelfs instructies heeft opgenomen in een brief naar de medewerkers omtrent urine in flesjes. Maar het gaat niet alleen om urine. Ook het poepen zou zelfs niet mogelijk zijn voor sommigen, en dan met name de bezorgers. Er zijn regelmatig tassen met menselijke poep gevonden die iemand anders dan weer lekker fris in zijn handen kreeg bij het controleren. Ook hier heeft Amazon kennis van genomen, aangezien er intern een mail is rondgegaan waarin dit genoemd wordt.

Wat het werkelijke verhaal precies is zullen we natuurlijk nooit weten, maar we weten in ieder geval zeker dat er ergens iets mis gaat binnen het bedrijf. Of dat bij Amazon of bij de medewerkers is, laten we nog even in het midden liggen.

https://twitter.com/kenbensinger/status/1374969429386092551

amazon plassen in fles

Bron: The Intercept

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.