Serial-killers zonder enige genade
Saved Read later
Deel dit bericht

Serial-killers: zonder enige genade

De meest opvallende overeenkomst tussen de hieronder genoemde seriemoordenaars is wellicht dat ze geen enkele genade kenden met hun slachtoffers. Op het moment dat ze gepakt werden, hadden ze ook geen berouw. Dat is een ontnuchterende gedachte als je beseft dat een van de meest beruchte serial-killers een vrij man is terwijl niemand weet waar hij zich ophoudt momenteel.

7. Anatoly Onoprienko

Het ‘ beest van Oekraïne’ had een vast patroon. Hij huurde een huis in een afgelegen gebied en zorgde dan voor overlast. Het eerste gezin dat daar op reageerde werd uitgemoord. Eerst de man, dan de vrouw en daarna de kinderen. Vervolgens stichtte hij brand om zijn sporen uit te wissen. Hij bekende 52 moorden tussen 1989 en 1996.

6. Andrei Chikatilo

De slager van Rostov bekende 56 moorden op vrouwen en kinderen. Dat ging gepaard met verminking en verkrachting en soms zelfs kannibalisme. Zijn moordzucht kwam voort uit seksuele frustraties. Hij werd in 1992 ter dood veroordeeld en dat vonnis is in 1994 uitgevoerd. Weinigen zullen het betreurd hebben.

5. Xang Xinhai

De ‘monsterkiller’ staat bekend als de meest ‘productieve’ serie moordenaar in China, in een relatief korte periode tussen 1999 en 2003 maakt hij 67 slachtoffers. Hij bekende 65 moorden daarvan. Xang was een extreme sadist die genoot van het moorden. Hij brak in bij afgelezen huizen (vooral boerderijen) en slachtte de bewoners af met bijlen en hamers.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

4. Pedro Rodrigues

Moordenaar Petertje bekende meer dan 100 moorden, maar werd veroordeeld voor 71 die hij beging tussen 1967 en 1993. Zijn straf werd bepaald op 126 jaar. De appel viel hier niet ver van de boom. Zijn vader doodde zijn moeder en Pedro vermoordde daarna zijn vader uit wraak en at een stuk van diens hart op.

3. Daniël Camargo

In een periode van 10 jaar tussen 1970 en 1980 verkrachtte en vermoordde Camargo meer dan 150 jonge meisjes. Hij verkoos boerenmeisje die hij meelokte met de belofte van werk. Na de verkrachting bracht hij zijn slachtoffers om met een machete. Hij nam hiermee wraak op de vrouw als ‘ontrouw wezen’. In Ecuador was de maximale gevangenisstraf 16 en Camargo werd daartoe veroordeeld voor 72 moorden. Voordat hij vrij kon komen, nam een neef van een van de slachtoffers wraak en vermoordde Camargo in de gevangenis.

Serial killers

2. Pedro Lopez

Het ‘monster van de Andes’ werd schuldig bevonden aan het verkrachten en doden van 110 meisjes tussen de 9 en 12 jaar oud. Hij bekende echter ook nog 200 andere moorden. In 1983 werd hij veroordeeld tot opname in een kliniek omdat hij niet toerekeningsvatbaar werd geacht. In 1998 werd hij ontslagen en is hij vrij man. Zijn huidige verblijfplaats is onbekend.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

1. Luis Garavito

Het ‘Beest’ had het voorzien op jongens tussen de 8 en 16 jaar, vooral minder bedeelde. Hij lokte ze met kleine geschenkjes of geld en putte ze daarna uit via een lange wandeling. Vervolgens verkrachtte hij ze en sneed ze de keel door. Hij bekende 147 moorden, waarvan hij er voor 138 werd veroordeeld. Er werden nog 172 andere moorden aan hem toegeschreven.

Bekijk ook: 

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.