in

OMGOMG CoolCool

Vrouwen moorden het liefst met gif

Een paar moordlustige dames op een rij

Heb je een knallende ruzie met je vrouw en vriendin en smaakt je eten een beetje vreemd? Waarschijnlijk maak je je dan weinig zorgen, maar of dat terecht is? Als het om moord draait, zijn het veel vaker mannen dan vrouwen die hiervoor verantwoordelijk zijn. De moordwapens zijn divers; van ijzeren staaf tot machinepistool. Als een vrouw terecht staat voor moord, dan is gif vaak het werktuig geweest.

De Romeinse keizerin Agrippina gebruikte al een giftige paddenstoel om van haar lastige man, Keizer Claudius, af te komen. Uit onderzoek door de eeuwen is gebleken dat vrouwen vaak binnen het gezin of de familie moorden om daar beter van de worden. De kans om als man vermoord te worden is dan ook groter door degene die in de nacht naast je ligt dan buiten de deur. Sommige vrouwen hielden het echter niet bij één man. Hieronder volgt een kleine overzicht van Nederlandse seriemoordenaressen.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest voorkomende goede voornemens

Maria Swanenburg

Ze werd Goeie Mie genoemd maar later ook de Leidse gifmengster en ze heeft de twijfelachtige eer om de grootste gifmengster alle tijden genoemd te worden. Zeker is dat ze in een periode van 3 jaar meer dan 100 van haar buurtgenoten vergiftigde, waarvan er 27 stierven. Als Goeie Mie zat ze in de verpleging en ze vergiftige haar slachtoffers voor erfenissen en ander financieel gewin. Toen ze betrapt werd, achtte men haar schuldig aan meer dan 90 gifmoorden in totaal. Ze werd in 1885 veroordeeld tot levenslang tuchthuis voor 3 bewezen moorden. Ze stierf in gevangenschap op 75 jarige leeftijd, 30 jaar nadat ze was opgesloten.

Madame Beckers

Ze woonde over de Belgische grens en hield van geld, juwelen en mooie kleding. Mannen die voor haar charmes vielen waaronder enkele Nederlanders was echter geen lang en gelukkig leven beschoren. Toen duidelijk was hoe deze zwarte weduwe te werk ging, werd ze verdacht van 11 gifmoorden en 5 pogingen tot moord. Niet alle moorden konden worden bewezen. Ze werd pas op hogere leeftijd gepakt en veroordeeld in de jaren 30 van de vorige eeuw.

Bekijk ook:
Dit kunnen rokers de komende jaren nog verwachten

Hester Nepping

Het leek voor de wind te gaan met Hester tien ze een voor die tijd flinke erfenis ontving van vijf duizend gulden en een huis, Maar Hester en haar man leefden op grote voet en na een paar jaar was het geld op. Er was geen andere optie dan om kostgangers te nemen. Die werden als lastig ervaren. Al gauw stierf een oude dame. Toen een paar dagen later ook de inwonende vader van Nepping stierf, leidde dat tot argwaan. De doden werden opgegraven en bleken aan rattengif te zijn gestorven. Hester bekende en werd ter dood veroordeeld. Ze werd in 1812 op de Nieuwmarkt in Amsterdam onthoofd.

Ada S.

De meest recente in het lijstje van vrouwen die gifmoorden pleegden is Ada S. Zij vermoordde twee voormalige partners door hen te vergiftigen met een haargroeimiddel. In eerste instantie leek ze de dans te ontspringen omdat werd aangenomen dat beide mannen op natuurlijke wijze waren gestorven. Het openbaar ministerie vond echter genoeg bewijs voor een proces. In 2014 werd ze op 53 jarige leeftijd veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf.

Bekijk ook:
Serial-killers: zonder enige genade

Lees ook: Verschrikkelijke Skype-moord in Australië

Veteran

Geschreven door Rosalyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De opvallendste dingen die ooit zijn gebeurd in een vliegtuig..

Halsband zorgt voor scheldpartij bij blaffen hond