Vrouwen moorden het liefst met gif 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrouwen moorden het liefst met gif

Heb je een knallende ruzie met je vrouw en vriendin en smaakt je eten een beetje vreemd? Waarschijnlijk maak je je dan weinig zorgen, maar of dat terecht is? Als het om moord draait, zijn het veel vaker mannen dan vrouwen die hiervoor verantwoordelijk zijn. De moordwapens zijn divers; van ijzeren staaf tot machinepistool. Als een vrouw terecht staat voor moord, dan is gif vaak het werktuig geweest.

De Romeinse keizerin Agrippina gebruikte al een giftige paddenstoel om van haar lastige man, Keizer Claudius, af te komen. Uit onderzoek door de eeuwen is gebleken dat vrouwen vaak binnen het gezin of de familie moorden om daar beter van de worden. De kans om als man vermoord te worden is dan ook groter door degene die in de nacht naast je ligt dan buiten de deur. Sommige vrouwen hielden het echter niet bij één man. Hieronder volgt een kleine overzicht van Nederlandse seriemoordenaressen.

Maria Swanenburg

Ze werd Goeie Mie genoemd maar later ook de Leidse gifmengster en ze heeft de twijfelachtige eer om de grootste gifmengster alle tijden genoemd te worden. Zeker is dat ze in een periode van 3 jaar meer dan 100 van haar buurtgenoten vergiftigde, waarvan er 27 stierven. Als Goeie Mie zat ze in de verpleging en ze vergiftige haar slachtoffers voor erfenissen en ander financieel gewin. Toen ze betrapt werd, achtte men haar schuldig aan meer dan 90 gifmoorden in totaal. Ze werd in 1885 veroordeeld tot levenslang tuchthuis voor 3 bewezen moorden. Ze stierf in gevangenschap op 75 jarige leeftijd, 30 jaar nadat ze was opgesloten.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Madame Beckers

Ze woonde over de Belgische grens en hield van geld, juwelen en mooie kleding. Mannen die voor haar charmes vielen waaronder enkele Nederlanders was echter geen lang en gelukkig leven beschoren. Toen duidelijk was hoe deze zwarte weduwe te werk ging, werd ze verdacht van 11 gifmoorden en 5 pogingen tot moord. Niet alle moorden konden worden bewezen. Ze werd pas op hogere leeftijd gepakt en veroordeeld in de jaren 30 van de vorige eeuw.Vrouwen moorden het liefst met gif 16

Hester Nepping

Het leek voor de wind te gaan met Hester tien ze een voor die tijd flinke erfenis ontving van vijf duizend gulden en een huis, Maar Hester en haar man leefden op grote voet en na een paar jaar was het geld op. Er was geen andere optie dan om kostgangers te nemen. Die werden als lastig ervaren. Al gauw stierf een oude dame. Toen een paar dagen later ook de inwonende vader van Nepping stierf, leidde dat tot argwaan. De doden werden opgegraven en bleken aan rattengif te zijn gestorven. Hester bekende en werd ter dood veroordeeld. Ze werd in 1812 op de Nieuwmarkt in Amsterdam onthoofd.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Ada S.

De meest recente in het lijstje van vrouwen die gifmoorden pleegden is Ada S. Zij vermoordde twee voormalige partners door hen te vergiftigen met een haargroeimiddel. In eerste instantie leek ze de dans te ontspringen omdat werd aangenomen dat beide mannen op natuurlijke wijze waren gestorven. Het openbaar ministerie vond echter genoeg bewijs voor een proces. In 2014 werd ze op 53 jarige leeftijd veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Verschrikkelijke Skype-moord in Australië

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.