Meer omzet genereren met het juiste kassa systeem 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Meer omzet genereren met het juiste kassa systeem

Een goed kassa systeem kan je bedrijf veel voordelen brengen, terwijl een matige kassa je ook echt in de weg kan zitten. Het is meer dan een stukje software (en hardware) om je assortiment in te zetten en bestellingen mee aan te slaan. Een écht slimme horeca kassa kan je hele bestelproces optimaliseren, tijd besparen voor je management, de bediening én in de keuken, plus bijdragen aan de gastvrijheid. Weten hoe je ook het maximale haalt uit je kassa systeem? Lees deze blog!

Hoe gebruiksvriendelijk?

Top als het kassa systeem dat je hebt uitgezocht alle functies bevat die je zoekt, maar valt er ook prettig mee te werken? Als je complexe menu’s door moet en de veelgebruikte features ver verstopt zitten, kost het je alsnog onnodig veel tijd. Check ook of iedereen die er mee moet werken, ermee kán werken. Test het dus niet alleen zelf, maar vraag je medewerkers om hun mening. Vaak zorgt dit voor belangrijke, nieuwe inzichten!

Belangrijkste functies?

Hoe cruciaal is een tafelplattegrond voor jou? Of een leeftijdscontrole? De mogelijkheid tot online laten bestellen of het doorsturen van de bestellingen als digitale bonnen naar touchschermen in de keuken of bar? Leg vooraf vast welke functies je sowieso nodig hebt, en welke vooral fijn zouden zijn om er bij te hebben in jouw kassa systeem. Dan is het makkelijker vergelijken tijdens je zoektocht, én makkelijker om door een mooi design heen te prikken wat uiteindelijk weinig functioneel blijkt te zijn.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Management in controle?

De ‘frontoffice’ ziet er goed uit, werkt prettig en je team heeft deze software in no time onder de knie. Mooi! Maar hoe zit het aan de managementkant, in de backoffice? Is het makkelijk om nieuwe producten toe te voegen of om even snel een prijs te wijzigen? Stel je hebt ook een webshop – verandert daar dan de prijs wel automatisch mee?  Heb je realtime inzicht in de lopende processen en kosten? Kun je eenvoudig rapportages downloaden, en kun je daarin snel vinden wat je zoekt? De kracht en werking van elke backoffice is weer net wat anders, dus duik daarin voordat je een kassa aanschaft.

Integraties mogelijk?

Welke kassa software wil je eigenlijk koppelen aan je kassa systeem? Wil je misschien een financieel pakket koppelen, je boekhoudsoftware, of een bepaald betaalsysteem? Dan wil je vooraf wel zeker weten dat dit mogelijk is bij de kassa die je voor ogen hebt. Of vooral: dat dit betaalbaar en snél mogelijk is. Want vaak kan er van alles, maar is het koppelen wel maatwerk (waarbij flink wat kosten komen kijken). Kijk dus welke integraties standaard mogelijk zijn bij je favoriete kassa’s.

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

Gast tevreden?

Logisch dat je vooraf kijkt naar de invloed van je kassa systeem op je management en je team, maar wat betekent het voor je gast? Ben je bijvoorbeeld van plan om óók vormen van selfservice in te zetten? Met een bestelsite bijvoorbeeld, of een bestelzuil, of QR-bestellen via aantrekkelijke bordjes op elke tafel. Zijn de stappen in het online proces daarbij logisch voor de gast? Wijst de bestelzuil zichzelf? En is het eenvoudig om via de QR-codes zelf een drankje of hapje te bestellen als de bediening het even erg druk heeft op het terras? Welke software je kiest, kan dus veel effect hebben op het gevoel van gemak, ontspanning én service voor je gasten. En tevreden gasten zie je altijd terug in je omzet. Met de juiste research kies je zo een kassa die je extra tijd, controle én omzet oplevert!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.