Saved Read later
Deel dit bericht

Familiedrama Drenthe gebaseerd op de film “Blast from the Past”?

Het is alweer 20 jaar geleden toen we in de bioscoop konden kijken naar ‘Blast from the Past', een film van Hugh Wilson. Het verhaal gaat over Adam (Brendan Fraser) die geboren is in een nucleaire bunker die zijn vader Dr. Calvin Webber (Christopher Walken) in 1962 uit angst voor een aanval van de Sovjet Unie in de tuin gebouwd heeft. Na een vliegtuig ongeluk sluit vader Calvin de deur waarna hij samen met zijn vrouw Helen (Sissy Spacek) 35 jaar in de bunker zal moeten doorbrengen. Dit omdat de deur pas na 35 jaar automatisch weer open gaat.

Adam komt ter wereld in de bunker, groeit op in de bunker en zodra de deur open gaat, komt hij tevoorschijn in een vervallen gebouw wat ooit een ‘diner' was. Adam komt zo in 1997 voor het eerst in zijn leven buiten, ontdekt de wereld en uiteindelijk ook de liefde.

Ruinerwold, Drenthe 20 jaar na de film

Een verwarde man loopt een kroeg binnen besteld vijf bier, drink deze op en vraagt om hulp. Samen met zijn vader en nog vier broers en zussen zat hij jaren opgesloten in een kelder wachtend op ‘het einde der tijden'. Een Oostenrijker huurde de boerderij en is opgepakt door de politie, Duitse kranten schreven over een nieuwe ‘Fritzl'. Het Drentse dorpje veranderde in een enkel ogenblik in wereldnieuws en iedereen vraagt zich af hoe dit ooit heeft kunnen gebeuren.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Zaten ze (de kinderen) er tegen hun zin? Wachten ze enkel op ‘het einde der tijden'? Wat was precies de reden van de vader om met zijn gezin in een kelder te gaan wonen? Het zijn allemaal vragen waar we het antwoord niet van weten. Zou de vader geïnspireerd zijn door de film ‘Blast from the Past'? Het zal mij niets verbazen. De film is oud maar blijft geniaal, het opsluiten van je gezin in een bunker in het echte leven dat is enkel bizar te noemen.

Een film misschien?

Fritzl II, Blast for the Past 2 Drenthe, dit soort zaken zie je over het algemeen alleen in films. Toen enkele kinderen in Thailand in een grot vast zaten kopte de kranten ‘Thailand cave rescue to be turned into Hollywood movie. The mission to rescue 12 boys and their soccer coach from a Thai cave is to get the Hollywood treatment in a movie announced by faith-based production house Pure Flix' Kortom Hollywood zat er bovenop om er een film van te maken. Wij wachten dus nog even met spanning af naar de bios-release van ‘Fritzl II: A Holland bunker story' of ‘Blast from the past 2: Drenthe'.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.