Robot grasmaaiers voeren een bloederige strijd tegen de egel 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Robot grasmaaiers voeren een bloederige strijd tegen de egel

De “clash of the titans” is officieel begonnen. Tussen de robot grasmaaier en de egel welteverstaan. Hoewel het imago van de egel al jarenlang bekend staat als onschuldig, vindt de robot grasmaaier het toch nodig om het stekelige zoogdiertje met de dood te bedreigen.

Deze bloedige strijd vindt vooral plaats tijdens de nachtelijke uren. Wanneer de egel nietsvermoedend op zoek is naar een smakelijk hapje, slaat de meedogenloze grasmaaier genadeloos toe. Dierenopvangcentra spreken er schande van. Egels met gekortwiekte kapsels en opengereten ruggetjes zijn dan ook meer regel dan uitzondering.

De robotmaaier:bedreiging binnen habitat van de egel

De robot is niet meer weg te denken van het gazon. Grasmat eigenaren hebben de zitmaaier massaal ingeruild voor de meer compacte en “slimme” robot grasmaaier. Begrijpelijk, want een doorsnee gazon in een woonwijk heeft toch al snel een afmeting van 5 m2. Dit bespaart ons natuurlijk zeeën van tijd én geld. Een dergelijke grasmaaier neemt namelijk genoegen met zijn eigen oplaadpunt in plaats van met een jerrycan benzine.

“Een strakke grasmat waar zelfs de buurman schande van spreekt”

Zodra zijn energieniveau daalt, keert hij terug naar de basis om vervolgens weer volle goede moed aan de slag te slaan. Resultaat: zonder moeite een strakke grasmat waar zelfs de buurman schande van spreekt. Volgens egel-opvangcentra zijn er veel fanatieke robot eigenaren die het apparaat ook nachtdiensten laten draaien. En hier wordt volgens hen de basis gelegd voor de vreselijke “massacre”. De robot grasmaaier is nogal territoriaal aangelegd. Hij verdedigt zijn groene zoden dan ook met hand en tand maar neemt dit soms iets te letterlijk.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Egels met vreselijke en veelal fatale verwondingen

Na zonsondergang wordt de egel actief. Vervolgens doorkruist hij menig achtertuin in zijn zoektocht naar een voedzame maaltijd. Soms is dat een sappige worm, maar als hij geluk heeft vindt hij een schaaltje kattenvoer. De egel moet er wel wat voor over hebben om te kunnen genieten van deze happy meals. Vol goede moed wordt er dan ook begonnen aan de overtocht die vaak begint in het struikgewas en eindigt aan de overkant van het gazon. Het arme zoogdiertje kan nou eenmaal niet weten dat het onderweg oog-in-oog komt te staan met de killer queen van de grasmat: de robot grasmaaier.

“ De grasmaaier is namelijk wél bloeddorstig, maar niet erg wendbaar”

Ontsnappen aan de grasmaaier lijkt misschien eenvoudig. Dit zou de egel kunnen doen door razendsnel links of rechtsaf te slaan. De grasmaaier is namelijk wél bloeddorstig, maar niet erg wendbaar. Aan deze kennis ontbreekt het de egel helaas. Goed van vertrouwen blijven deze stekelige vrienden als aan de grond genageld zitten. Wachten op wat komen gaat. Tenslotte worden ze koelbloedig overreden door de robot. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen ze ook direct een te kort kapsel aangemeten.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Zijn stekels worden in veel gevallen met huid en al verslonden door het apparaat. De wonden zijn vaak zo groot dat het egeltje direct of binnen afzienbare tijd overlijdt. Als het al weet te overleven zonder huid en stekels, raken de open wonden vaak geïnfecteerd door toedoen van vliegen en maden. In dat geval is een langzame en pijnlijke dood alles waar het diertje nog naar uit kan kijken. Als je vanavond een bordje Whiskas in het struikgewas zet, zorg er dan ook voor dat je de robot grasmaaier opsluit achter slot en grendel.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.