spookachtige foto
Saved Read later
Deel dit bericht

Paranormaal team maakt spookachtige foto van kind

De vraag of geesten bestaan houdt ons al bezig sinds we ons bewust zijn van de dood. Er worden regelmatig onverklaarbare dingen gezien, gehoord en geroken in oude huizen of andere plekken met een verleden. Een paranormaal team heeft onderzoek gedaan in een oud psychiatrisch ziekenhuis dat al decennia is gesloten. Het Ierse ziekenhuis staat leeg, maar de foto’s van het team doen anders vermoeden.

Ennis Asylum

Het team van Paranormal Supernatural Investigations Ireland heeft zich sinds de oprichting gespecialiseerd in het zoeken naar entiteiten. Het team heeft al verschillende paranormale activiteiten waargenomen, maar vaak ging het om geluiden. Ze maken gebruik van EVP’s, video’s en dus ook foto’s. De meeste waarnemingen werden bij toeval gedaan als ze bezig waren met het filmen van bijvoorbeeld een andere ruimte.

Het gebouw waar ze onlangs onderzoek in hebben gedaan is een oude psychiatrische instelling. Our Lady’s Psychiatric Hospital in Ennis was een Iers ziekenhuis voor mensen met psychische problemen. Ennis Asylum is een zeer verontrustend gebouw dat van 1868 tot 2002 in gebruik was. Toen er in 2002 misstanden werden aangekaard (mishandelingen, sterfgevallen en teveel patiënten) werd het gesloten.

Bekijk ook:
McKamey Manor is het engste horrorhuis ter wereld

Spookachtige foto

De foto die we onder dit artikel hebben geplaatst is ook per toeval genomen. Het team liet zich voor het ziekenhuis fotograferen voor promotionele doeleinden. Na het bekijken van het materiaal kwamen ze tot de ontdekking dat er een spookachtige foto tussen zat. Op de foto lijkt het alsof een kind door een raam naar buiten kijkt. Het is de eerste keer dat er daadwerkelijk iets op foto is vastgelegd door het team in het gebouw.

Het is bekend dat er tijdens het gebruik van het ziekenhuis veel kinderen met een verstandelijke beperking werden ondergebracht, uit het zicht van zijn of haar familie. Vooral in de 19de eeuw was het niet vreemd als kinderen met een beperking in dergelijke plekken jarenlang werden ondergebracht. Ook kinderen van ongehuwde moeders werden er vaak onder erbarmelijke omstandigheden gehuisvest. Een voorbeeld hiervan is het beruchte nonnenklooster in het West-Ierse Tuam.

Het was in streng-katholieke Ierland dus heel normaal als zwangere ongehuwde meisjes en kleine kinderen uit huis werden geplaatst en in dit soort instellingen werden gezet. Er zijn veel meldingen gemaakt van mishandelingen en sterfgevallen. Zou het spookachtige kind op de foto er hebben gewoond toen het ziekenhuis nog open was? Zouden geesten dan toch bestaan?

spookachtige foto raam

spookachtig2.0

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.