soep
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze populaire soep kookt al sinds 1974

Er bestaat een soep dat al sinds 1974 op het vuur staat en door liefhebbers wordt omschreven als ‘de lekkerste soep ter wereld’. De restauranteigenaar werd in dat jaar geïnspireerd door een goede wijn. Hoe ouder de wijn, hoe beter hij wordt, dus waarom zou dat met een soepje niet zo zijn? Het restaurant is te vinden in Thailand en toeristen bezoeken massaal dit eenvoudige tentje speciaal voor de soep.

Bekijk ook:
Smaaktest: Wat is jouw favoriete soep?

Eeuwig kokende soep

De restauranteigenaar heeft deze soep, Neua Tune genaamd, in 1974 op het vuur gezet. Deze is is er sinds die tijd niet meer af gehaald. Het restaurant bevindt zich in Bangkok en wordt al drie generaties gerund door de familie Kaweenuntawong. Dit lokale restaurantje is inmiddels een ware publiekstrekker en is inmiddels een herkenningsplaats voor toeristen, maar ook de lokale bevolking is er regelmatig te vinden.

Wattana Panich is dus een restaurantje waar je deze eeuwig kokende soep kan proeven. Er zitten geen geheime ingrediënten in Neua Tune, het soepje is volgens degenen die hem hebben gegeten zo lekker omdat hij al een kooktijd van 48 jaar heeft. De kok, Nattapong, runt samen met zijn vrouw het restaurant en zorgen er samen voor dat de soep lekker blijft pruttelen. Ben je benieuwd naar de ingrediënten? Lees snel verder.

Bekijk ook:
Erwtensoep, hoe gezond is het eigenlijk?

Eenvoudig en overheerlijk

De basis van Nuea Tune is een runderbouillon met noedels. Hierin worden gehaktballen, groenten, slachtafval en rauw rundvlees gegooid, waarna het vlees een tijdje mee blijft koken totdat het gaar is. De chef bewaart aan het einde van de dag de bouillon, en gooit de overige ingrediënten, zoals vlees en noedels weg. De dag erop worden er verse ingrediënten aan het bouillon toegevoegd, en begint het hele proces weer opnieuw.

Nattapong wil het restaurant, en dus de ‘eeuwigdurende soep’ aan zijn kinderen nalaten, zodat de soep nog ouder wordt en dus nog lekkerder wordt. Als je Wattana Panich bezoekt dan waan je jezelf in een folklorisch restaurantje en kun je een glimp opvangen van de pot waarin deze oude soep wordt gekookt. Het schijnt niet alleen bijzonder lekker te zijn, maar ook erg goedkoop. Een aanrader als je naar Thailand reist dus.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.