in

OMGOMG NiceNice LOLLOL AngryAngry CoolCool sadsad

Poveglia: het engste eiland ter wereld

Het Coronavirus heeft de wereld in zijn greep. China stampt zo snel mogelijk ziekenhuizen uit de grond, er wordt hard gewerkt aan een vaccin en Australië wil burgers die mogelijk besmet zijn met het virus op een afgelegen eiland in quarantaine zetten. Maar Australië is hier niet uniek in. Italië deed dit in het verleden met slachtoffers van de pest. Op het eiland Poveglia. En dat is niet alles, dit vervloekte eiland heeft een enge geschiedenis.

Waar ligt poveglia?

Het eiland ligt afgelegen tussen een elf kilometer lange zandbank en Venetië in. Het eiland bestaat uit twee delen, verbonden door een brug. Dit onheilspellende eiland ligt op vaarafstand van het San marcoplein, een plek dat veel toerisme kent. Maar toch heeft de Italiaanse regering een algeheel verbod op het betreden van het eiland. Niemand mag ook maar een stap op Poveglia zetten.

De geschiedenis van Poveglia

Het eiland werd tot in 1379 bewoond. Toen de bewoners werden geëvacueerd tijdens de oorlog van Chioggia werd het eiland een verdedigingslinie, er staat nog een achthoekig fort overeind dat doet herinneren aan die periode. Na de oorlog werd het eiland lange tijd niet gebruikt, maar daar kwam in 1776 verandering in.

Bekijk ook:
Vulkaan Etna in Italië uitgebarsten: bekijk hier de beelden

Een dumpplaats voor pestslachtoffers

In 1776 werd de wereld geplaagd door de pest. Om de gezonde en zieke mensen uit elkaar te houden gebruikte Italië Poveglia als een plek waar zieke mensen in quarantaine werden gehouden. Het eiland bestaat uit twee delen, gescheiden door een brug. De doden of stervenden werden op het andere deel van het eiland gezet om te sterven, het was ook een plek waar de doden werden gecremeerd.

Poveglia als psychiatrisch ziekenhuis

Vanaf 1814 werd het eiland gebruikt als psychiatrisch ziekenhuis. Er werden onderzoeken, zoals lobotomies en andere experimenten op de zieken uitgevoerd. Ook in deze periode stierven er veel mensen op het eiland. Het ziekenhuis werd in 1968 gesloten. Sinds die tijd is Poveglia compleet verlaten.

Het meest bespookte eiland ter wereld

Naar schatting zijn er ruim 170.000 mensen gestorven op Poveglia en schijnt het er hevig te spoken. Er worden regelmatig meldingen gedaan van onverklaarbare verschijningen, ook door patiënten toen het nog een inrichting was. Het eiland zou vervloekt zijn. Een aannemer die jaren later een poging deed om een gebouw te restaureren verloor acht man personeel op de eerste werkdag dankzij een omgevallen steiger.

Een onheilspellende grafsteen

In het midden van het eiland staat één grafsteen. De tekst is even onheilspellend als de geschiedenis van het eiland: ‘Niet graven, hier rusten zij die stierven door besmetting’.

Geschreven door Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Welke muziek draai je op een bruiloft?


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Dove baby hoort zijn moeder voor de eerste keer