Cecil Hotel: het engste hotel van Amerika 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Cecil Hotel: het engste hotel van Amerika

In Los Angeles staat een hotel dat berucht is vanwege de vele moorden en mysterieuze zelfmoorden die er sinds de opening in 1924 hebben plaatsgevonden. De raadselachtige dood van Elisa Lam was de aanleiding voor Netflix om een documentaire over het hotel online te zetten. Laten we inchecken in Cecil Hotel, het engste hotel van Amerika. 

Moorden en zelfmoorden sinds de opening

Toen het Cecil Hotel in 1924 de deuren opende duurde het niet lang voordat de dood zijn mantel over het gebouw heen legde. De eerste jaren pleegden vooral veel mensen zelfmoord in het hotel. In tien jaar tijd beroofden er meer dan tien mensen zichzelf van het leven. De eerste poging tot moord vond in 1944 plaats toen een negentienjarige vrouw haar pasgeboren baby uit het raam gooide. In 1964 werd een bejaarde vrouw verkracht en met messteken gevonden. Maar in dit geval werd de dader gepakt in een nabijgelegen park.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 engste spookhotels ter wereld

Elisa Lam

De meest mysterieuze zaak is die van Elisa Lam. In Februari 2013 klaagden gasten van het hotel dat het kraanwater een vreemde kleur en smaak had. Toen de conciërge van het hotel de watertanks op het dak ging controleren vond hij het lichaam van de toen 22 jarige Elisa Lam. De vrouw was al enkele weken vermist. Toen de politie op onderzoek uitging kregen ze meer vragen dan antwoorden. Vooral het aparte gedrag van Elisa in de lift van het hotel was op zijn zachtst opmerkelijk te noemen. Netflix heeft de docu Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel online gezet, de trailer van deze intrigerende documentaire staat onder dit artikel. Hier zie je alvast de beelden van Elisa in de lift.

The Night Stalker

Cecil Hotel: het engste hotel van Amerika 14

De beruchte seriemoordenaar Richard Ramirez, ook wel bekend als The Night Stalker was een vaste gast van het hotel. Hij zat er weken ondergedoken voor de politie. Hij betaalde 14 dollar per nacht en gebruikte de achteringang van het hotel om bebloede kledingstukken van zijn slachtoffers bij het vuil te dumpen. Later boekte misdaadjournalist Jack Unterweger een kamer in het hotel en bracht drie prostituees om het leven als hommage aan Richard Ramirez. Door de duistere reputatie van het hotel kelderde het aanzien en werd het hotel online omschreven als horror hotel en spookhuis. In 2017 werd het gebouw om deze reden gerenoveerd en kreeg het een nieuwe naam: Stay on Main.

The Elevator Game

We gaan even terug naar de mysterieuze dood van Elisa Lam. Er gaan verhalen dat zij meedeed aan The Elevator Game, een Koreaanse urban legend. Als je dit spelletje speelt moet je een combinatie van verdiepingen in de lift indrukken. Op een gegeven moment komt er op de vijfde verdieping een mysterieuze vrouw de lift in, die je niet aan mag kijken. Daarna moet je op de knop van de eerste verdieping drukken. Als de lift omhoog gaat dan heeft het ritueel gewerkt en neemt een demon je mee naar een andere dimensie. Urban legend of niet, het blijft onverklaarbaar dat het lichaam van Lam werd gevonden op de bodem van een vier meter hoge watertank.

Bekijk ook:
Dit zijn de engste plekken op aarde

Trailer

De documentaire Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel is zeker de moeite waard om te kijken. Het raadsel rondom de dood van Elisa Lam en andere mysterieuze incidenten worden er uitgebreid in uitgelicht. 

Lees hier andere spannende artikelen.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.