De 7 grootste dingen die ooit zijn gestolen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De 7 grootste dingen die ooit zijn gestolen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je parkeert je fiets en als je terug komt is die gestolen. Dieven ze zitten overal, ze jatten alles wat er te jatten valt en de politie is altijd te laat om ze te stoppen. Sommige dieven stelen echter geen fietsen, ze gaan opzoek naar iets groters, iets veel groters! Vandaar deze lijst met de 7 grootste dingen die ooit gestolen zijn.

Tempel bel

Voor boeddhisten is de tempel bel een belangrijk item, het luid het begin van de meditatie in. Men keek in Tocoma, Washington dan ook raar op toen in 2015 bleek dat de 1360 kg zware en 3,66 meter lange tempelbel gestolen bleek te zijn. De politie stond voor een raadsel hoe de dieven de bel mee hebben kunnen nemen. Waarschijnlijk is de bel gestolen voor het koper of misschien wel voor de verkoop op de zwarte markt.

Een kerk

In het stadje Komarovo keek men in 2008 raar op. Wat bleek een complete kerk was gestolen. Dieven hadden het gebouw steen voor steen afgebroken en meegenomen. Het viel niemand op omdat de kerk vrij afgelegen stond maar toen de kerk de kerk weer in gebruik wilde nemen troffen ze alleen de fundering aan. De kerk is voor het laatst gezien in juni 2008, begin oktober bleek hij te zijn verdwenen.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Mustang gevechtsvliegtuig

Het was begin jaren tachtig in Tel-Aviv toen Arye Yitzhaki een WWII Mustang gevechtsvliegtuig aan het restaureren was voor de Israëlische luchtmacht. Het zou in een museum komen maar Arye had een ander idee. Toen hij klaar was met zijn restauratiewerk stapte hij in en vloog hij in het vliegtuig naar Zweden. Daar verkocht hij het voor $ 331.000,-. Zes jaar later is het vliegtuig gevonden door de Israëlische staat en terug gebracht naar Israël. Arye heeft uiteindelijk een gevangenisstraf gekregen voor de diefstal.

Een brug

2012 China Een honderd jaar oude brug is in 2012 gestolen in China. De brug bevond zich nabij een bouwput en twee dieven gebruikte voor de diefstal twee bouwmachines en twee vrachtwagens. Toen de politie onderzoek deed was er een vrouw die een van de vrachtwagens had gezien. Zo kon de politie uiteindelijk de twee dieven oppakken. Waar de brug heen is gegaan is echter onbekend.

Een Schip

2017 Somalische piraten stalen de Ares 13 een olietanker en hielden de bemanning gegijzeld. Ze vroegen om losgeld, maar toen bleek dat de boot in handen was van een rijke Somalische zakenman lieten ze snel iedereen vrij. Later gaven ze ook de boot terug en dit alles zonder losgeld aan te nemen, de piraten stelen liever niet van Somaliërs.

Sovjet onderzeeër K129

In 1968 zonk de sovjet onderzeeër K129 naar een diepte van 4.876,8 meter. Dit op ongeveer 2.500 km NW van Hawaï. De CIA kreeg de taak de boot naar Amerika te brengen. In 1974 met een prijskaartje van ongeveer 4 miljard had de CIA de Huges Gomar Explorer gebouwd. Een bergingsschip waarmee ze de onderzeeër naar boven wilde halen.

Bekijk ook:
Amerika's Sneeuwdessert: Culinaire Innovatie of Ongezond Experiment?

Hoewel een deel van de onderzeeër afbrak kregen ze een ander stuk omhoog. Daar vonden ze enkele stoffelijke overschotten en nucleaire torpedo's. Amerika heeft de diefstal nooit toegegeven en nooit ontkent. De Gomar methode was geboren.

Humpt Pahad bergtop

In India stelen de bewoners van een dorp nabij de Humpt Pahad berg de top van de berg. De bewoners hakken er op los en verkopen het steen aan bedrijven welke er huizen van bouwen. Vervolgens kunnen ze in het dorp weer wat eten kopen en zo vind de grootste diefstal op aarde plaats, het stelen van een bergtop.

Bonus – Boeing 727

Op Mei 25, 2003 is er in Luanda Angola een Boeing 727 gestolen. Zonder communicatie met de luchttoren vloog het vliegtuig zonder toestemming weg. Sindsdien is het spoorloos verdwenen. De CIA heeft jaren gezocht maar ook hun konden het vliegtuig niet meer vinden na de diefstal. De dieven Ben. C. Padilla en John M. Matantu geen van beide een piloot. Naast het vliegtuig zijn ook beide mannen nog steeds zoek.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.