9 onnodige weetjes over liefde en relatie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

9 onnodige weetjes over liefde en relatie

Het internet staat inmiddels vol met weetjes over de liefde en relaties. En dus konden ook wij niet achterblijven. Niet perse met weetjes die je nog niet wist, maar juist de dingen die je wel wist maar waar je je niet bewust van bent.

1 openingszinnen werken voor geen meter

Het is echt waar, mannen. Openingszinnen werken simpelweg voor geen meter bij de meeste vrouwen. Sterker nog, ze hebben die ene unieke openingszin die jij wil zeggen waarschijnlijk al tig keer gehoord. En eerlijk is eerlijk. Zinnen als:
M: “heb je last van muizen thuis?”
V: “Nee”
M: “Dan heb je een goede poes”
kunnen natuurlijk echt niet meer.

Dus wil je een gesprek aanknopen? Doe dat dan op een gewone, normale manier. Werkt echt een stuk beter dan deze foute openingszinnen.

2 liefde heeft dezelfde werking als coke

Ja, die zag je waarschijnlijk niet helemaal aankomen. Liefde is verslavend. Sterker nog, verliefd zijn kan worden vergeleken met het snuiven van een lijntje cocaïne. Uit uitgebreid onderzoek blijkt namelijk dat hetzelfde gevoel van euforie wordt opgewekt tijdens verliefdheid als tijdens het snuiven. Al deze chemische reacties in je hersenpan zorgen voor dat fijne verliefde gevoel.

Daarnaast wordt er door de hersenen dopamine aangemaakt waardoor je helemaal verslaafd raakt aan de liefde van die ene persoon. En als het dan uitgaat. Tsja, dan kun je zelfs ontwenningsverschijnselen krijgen.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

3 pijnstillend

Liefde is niet alleen verslavend. Het heeft ook nog andere functies. Zo is de liefde, en zeker verliefdheid, pijnstillend. Wanneer je je partner aankijkt als je pijn ervaart, ga je je automatisch al een stukje beter voelen. Dit komt omdat het zien van je partner zorgt voor de activering van onder andere de beloningsgebieden in de hersenen. Dus heb je pijn? Zoek een foto van je partner op, of kijk hem of haar aan. Het verlicht in ieder geval iets.

4 mannen zijn minstens zo onzeker als vrouwen

Misschien wist je dit nog niet. Niet alleen vrouwen kunnen onzeker zijn. Mannen zijn namelijk minstens net zo onzeker. Ze laten het alleen niet of nauwelijks merken. Doordat het mannelijke brein volledig wordt ondergedompeld met testosteron in de puberteit ontstaat er iets bijzonders. Mannen willen ineens overal de beste in zijn, maar daarnaast ook de sterkste en de slimste.
Echter is dit iets wat over het algemeen niet het geval is, er is vrijwel altijd wel iemand die net iets beter kan. Het grootste gedeelte van de mannen vindt zichzelf dan ook simpelweg niet goed genoeg.

9 onnodige weetjes over liefde en relatie 13

5 zelfde hartritme

Dit is mooi en eng tegelijk. Wanneer jij en je partner tegenover elkaar gaan zitten en elkaar, tenminste drie minuten recht in de ogen kijken, zullen jullie harten hetzelfde ritme hebben. En dat ritme zullen ze aanhouden, zolang als jullie elkaar in de ogen kijken. Dus staar maar naar elkaar en verdwaal in elkaars ogen en kom heerlijk tot rust.

6 alle clichés zijn echt

Je kent het vast wel. Knikkende knieën, vlinders, blozen en klamme handjes. Het is allemaal echt waar en het hoort echt allemaal bij liefde. Alhoewel de vlinders in je buik eigenlijk een soort stressreactie zijn. Maar wel een stressreactie die positief is van aard. Gewoon omdat je even niet meer weet hoe je moet reageren kun je die kriebels krijgen van de stressreactie die je lichaam dan aanmaakt.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

7 ware liefde

Ware liefde is een fenomeen dat écht bestaat. En dat is niet alleen zo tussen mensen. Ook in het dierenrijk zijn er een aantal dieren die monogaam zijn. Zo keren pinguïns hun hele leven terug bij hun partner, hebben wolven een echte relatie en kunnen ook een mannetjes en een vrouwtjeszwaan niet zonder elkaar. Bijzonder toch?

8 je kunt overlijden aan een gebroken hart

Voor de mensen die denken dat een gebroken hart alleen maar iets fictiefs is. Het is het niet. Sterker nog. Je kunt gewoon overlijden aan een gebroken hart. Dit komt omdat er in sommige gevallen gewoon lichamelijke schade overblijft na een relatie. De klap dat jullie nooit meer samen zullen zijn kan gewoon echt heel hard aankomen. We praten in dit geval over het gebroken-hart-syndroom. Over het algemeen komt het syndroom alleen voor bij hele plotselinge zaken, zoals het plotseling overlijden van je partner. Gelukkig is het wel goed te behandelen, de behandeling lijkt namelijk op de behandeling van een hartinfarct.

9 online daten is dé meest populaire vorm van daten

Ben je nog steeds vrijgezel? Dan is het misschien best leuk om eens te kijken of er nog een leuke partner voor je rondloopt. En geloof ons, dat is vast het geval. Wel is het belangrijk om te weten dat online daten de meest gebruikelijke vorm van daten is in Nederland. Dus download maar zo'n leuke datingapp en ga aan de slag, misschien vindt jij binnenkort ook wel de ware!

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.