Wat heb jij ooit uit een hotel meegenomen? 9
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat heb jij ooit uit een hotel meegenomen?

“Honestly stolen from Hotel L’Europe Restaurant Excelsior”. Het asbakje staat al jaren prominent bij ons in de keuken. En zo hebben we allemaal wel eens wat ‘geleend’ van een hotel. Gezien de tekst onderop de asbak zijn hotels zich er dus goed van bewust dat er nogal wat van hun spullen samen met de klanten verdwijnen. Maar er wordt nogal wat gejat, en iedere nationaliteit heeft daarbij zo zijn eigen voorkeuren. Wellness Heaven deed onderzoek bij 1157 hoteliers en kwam tot opmerkelijke resultaten.

Het is te geloven wat er allemaal wordt meegenomen uit hotels. Een pen of een zeepje heeft iedereen wel eens meegenomen, maar volledige televisies of gebruikte matrassen zijn wel heel bijzonder. Je vraagt je af hoe iemand hiermee langs de receptie van een hotel stiefelt. De top vijf van meest gejatte hoteleigendommen, met daarbij het percentage wat verdwijnt) is:

  1. Handdoeken (77,5 %)
  2. Badjassen (65,1%)
  3. Kleerhangers (49,3%)
  4. Pennen (39,1%)
  5. Bestek (33,6%)
Bekijk ook:
Op zoek naar jezelf? De Chinese filosofie geeft jou dit advies!

Nederlanders zijn nog bescheiden

Wanneer je kijkt wat onze landgenoten het vaakst meenemen, dan zijn dat praktische zaken zoals gloeilampen en toiletpapier. Dat steekt nogal schril af bij de Britten en Duitsers, die een handdoek, badjas en doucheproducten graag als souvenir meenemen. Oostenrijkers hebben een voorliefde voor borden en, heel verrassend, koffiezetapparaten. De kroon wordt gespannen door de Fransen die, gemiddeld gezien, het vaakst met een televisie onder de arm het logement verlaten.

Opvallende gestolen waar

In het onderzoek is ook nog gevraagd naar de meest opvallende diefstallen, en daar wordt het pas echt leuk. Er blijken dus mensen met volledige gereedschapssets actief te zijn, want hoe krijg je anders een volledige regendouche of wc-bril mee naar huis? Een piano uit de lobby? Geen probleem! Gewoon op klaarlichte dag meegenomen door drie mannen in overalls. Maar ook een houten bank uit een sauna of het hi-Fi systeem uit de Spa gingen moeiteloos mee naar een nieuwe eigenaar.

Bekijk ook:
5 apps voor het volhouden van jouw goede voornemens

Mind your mattrass!

Hoe je het voor elkaar krijgt is onbekend, maar er worden dus ook volledige matrassen gestolen. Het bijzondere hierbij is dat de vijfsterrenhotels het meest moeten opletten. Deze luxehotels maken maar liefst 8,1 maal meer kans op een gestolen matras dan hun collega’s met een ster minder. Waarschijnlijk hebben ze toch de lekkerste bedden.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.