Hey Siri, ontgrendel mijn auto 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hey Siri, ontgrendel mijn auto

Het ziet er misschien gek uit, maar binnenkort is het waarschijnlijk gewoon mogelijk. Je auto openen met een iPhone. In 2018 werd Apple, de Amerikaanse techgigant van onder andere de iPhone, lid van de CCC. De CCC, ook wel Car Connectivity Consortium, onderzoekt manieren om de verbinding tussen smartphone en auto te verbeteren.

Gebruik van NFC-chip

Naar alle waarschijnlijkheid zou het gaan om de NFC-chip in de iPhone die gebruikt kan gaan worden om op een veilige manier te communiceren. In theorie zou het systeem alleen maar veiliger worden. Dankzij de mogelijkheid om je auto te ontgrendelen met je iPhone heb je namelijk geen sleutel meer nodig. Hierdoor zou een auto ook niet meer gestolen kunnen worden. Wel moet je in dit geval altijd je telefoon bij je hebben als je weggaat, maar eerlijk is eerlijk. Wie heeft dat nou niet tegenwoordig?

Beta-versie van iOS

Het platform 9to5Mac ontdekte begin Februari al dat Apple bezig was met een nieuwe functie. Deze functie zou er voor moeten zorgen dat je je iPhone zou kunnen gaan koppelen met je auto. Door de toevoeging van deze nieuwe functie zou je onder andere je auto kunnen ontgrendelen en starten met je iPhone. Daarnaast is het ook mogelijk om je autosleutel te delen met anderen die gebruik maken van dezelfde auto. 

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Implementatie in iOS 13.4?

De functie is dus op dit moment beschikbaar voor ontwikkelaars, in combinatie met de iOS 13.4 bètaversie. Maar of Apple daadwerkelijk ook deze nieuwe functie al rijp genoeg vindt voor een gewone release in de software is nog maar de vraag. Er is een grote kans dat de functie voorlopig alleen voor ontwikkelaars beschikbaar blijft, zodat er eerst voldoende getest kan worden door ontwikkelaars van apps en apparaten. Wanneer het perfect werkend is, is de kans groot dat het niet heel lang meer duurt voordat je Siri kunt vragen om je auto te starten. 

CarKey feature

De CarKey feature, zoals Apple de functie op dit moment heeft genoemd, wordt onderdeel van de Wallet-app. Je kent ‘m inmiddels vast wel. De app waar je onder andere concertkaartjes, vliegtickets, bankpassen en creditcards in kunt opslaan en gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je de functie gewoon kunt gebruiken wanneer je telefoon echt helemaal leeg is en alleen nog het batterij-icoon laat zien. Dit omdat het in het gedeelte van de Wallet applicatie komt waarvoor je je iPhone niet hoeft te ontgrendelen. 

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.