Deze griezelige gangen komen rechtstreeks uit een nachtmerrie 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze griezelige gangen komen rechtstreeks uit een nachtmerrie

We komen ze tegen in spookhuizen, horrorfilms en zelfs bij ons thuis; gangen. We kunnen niet om ze heen en ze zijn overal. Elk gebouw heeft griezelige gangen. Maar sommigen komen rechtstreeks uit een nachtmerrie. Gangen zijn eng, en daarom worden ze zoveel gebruikt in horrorfilms. Wij hebben de 7 engste gangen voor je op een rijtje gezet. Misschien herken je er wel eentje.

Enge gangen in horrorfilms

Waarom denk je dat je de gang van een ziekenhuis zo eng vindt? Of dat van een hotel in het midden van de nacht? Dat komt door je onderbewuste. Een verlaten gang wordt al snel geassocieerd met een angstaanjagende gebeurtenis. Als er een gang in een horrorfilm voorkomt dan is dat meestal een scène waarin de spanning wordt opgebouwd.

Bekijk ook:
In deze moderne landen komen nog steeds kinderhuwelijken voor

De gangen in dit artikel zijn eng, angstaanjagend en een gecombineerde veelvoud van die twee. Deze gangen zullen je in je dromen achtervolgen en eeuwig duren in je nachtmerries. Het kippenvel loopt over je rug bij de aanblik van de onderstaande passages. Het zijn hotels, metrostations en ziekenhuizen. Zou jij er doorheen durven lopen?

1. Verlaten hotel in Groot Brittanië

De maker van deze foto is een urban explorer die de vergelijking met horrorfilm The Shining maakte. En dan met name de scène waarin de Grady-tweeling te zien is. Dit is werkelijk een spookhotel.

2. Croxteth Hall in Groot Brittanië

Croxteth Hall is een monumentaal pand in het Engelse Liverpool. De hoofdingang van dit gebouw laat je nekharen overeind staan.

3. Hotel op Sicilië

Dat ze op het Italiaanse eiland Sicilië onheilspellende plekken hebben wisten we al, daar tellen we de gang van dit hotel bij op. Het eiland Poveglia is voor de liefhebber van onheilspellende plekken ook een aanrader.

Bekijk ook:
Sexting: een serieus probleem van deze tijd

4. Beaumanor Hall in Leicester

We gaan weer terug naar Groot Brittanië. Dit eeuwenoude landgoed zou het huis zijn van vele geesten, waarvan er regelmatig een aantal door deze gang dwalen.

5. Oude Hospice in Groot Brittanië

In dit rusthuis hebben veel mensen hun laatste adem uitgeblazen. Het is tegenwoordig verlaten en wordt veel bezocht door paranormale teams.

6. Goudmijn in Arizona

Deze verlaten goudmijn in het Amerikaanse Arizona heeft een onheilspellende uitstraling. En het ligt ook nog eens meters diep onder de grond. Deze gang hoort zeker thuis in ons rijtje met griezelige gangen.

7. Royal Infirmary in Leicester

We gaan terug naar Leicester, waar we deze trip afsluiten met de gang van een ziekenhuis waar je niet graag komt. In de kelders.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.