Top 5 apps voor meditatie en mindfulness 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 apps voor meditatie en mindfulness

Mediteren is een manier om volledig te ontspannen, mentale blokkades weg te halen en om meer bewust te zijn in het nu. Het zorgt ervoor dat je niet met je hoofd in het verleden of in de toekomst bent, maar gewoon in het nu. Dat kan een beetje zweverig overkomen, maar dat is het niet.

Mediteren helpt je juist om je gedachten en gevoelens te kunnen controleren en ermee om te gaan, minder piekeren dus. Je leert om niet te oordelen, conclusies te trekken of oplossingen te verzinnen, maar het moment te accepteren zoals het is. Bovendien is het wetenschappelijk bewezen dat het een positief effect heeft op je welzijn, je staat sterker in je schoenen.

Om je te helpen met mediteren zijn er tientallen meditatie apps. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld. Lees in dit artikel de voordelen van meditatie.

Dit is de top 5 apps voor meditatie en mindfulness

1. Meditation Moments 

Meditation Moments is een Nederlandstalige meditatie app, ingesproken door Michael Pilarczyk. Michael Pilarczyk heeft een warme en rustgevende stem, waardoor het erg aangenaam is om te luisteren naar de meditaties. De app is geschikt voor beginners en ervaren beoefenaars van meditatie. De app bevat geleide meditaties, ademhalingsoefeningen, audioboeken en lange muziektracks. De app kan je gratis gebruik, maar wanneer je toegang tot alle meditaties, muziek en audioboeken wilt dan betaal je een kleine bijdrage.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

2.  De Mindfulness-app 

De Mindfulness-app komt oorspronkelijk uit Zweden, maar is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Het ontwerp is erg eenvoudig en heeft niet te veel poespas. Er zijn verschillende meditaties mogelijk. Zo zijn er stille meditaties met een klankschaal, een body scan en begeleide meditaties. De app is al meer dan 200.000 keer gedownload!

3. Calm 

De naam zegt het misschien wel, maar Calm is een rustgevende app. Je kan kiezen uit verschillende achtergrond geluiden, zoals regenwoud geluiden. De meditaties zijn duidelijk en fijn ingesproken. Het is een zeer laagdrempelige app waardoor je snel kunt beginnen met mediteren. Ideaal aan deze app is de onbegeleide meditatie waar je een timer kan zetten voor de lengte van de meditatie. De app is overigens wel alleen in het Engels beschikbaar.

4.  Headspace

Headspace biedt een uitgebreid assortiment aan meditaties voor elke gelegenheid en elk moment van de dag. De app laat je ook kennismaken met meditatie door een 10-daagse introductie cursus, waarbij je elke dag meer leert over de kracht van mediteren. Daarnaast zijn er allerlei meditaties en programma’s beschikbaar, zoals korte oefeningen, ademhalingsoefeningen en begeleide en onbegeleide meditatiesessies.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

5. Buddhify

Geprezen als één van de beste meditatie apps van het moment. Buddhify richt zich op de toegankelijkheid van mediteren. Je hoeft niet per se rust te pakken op een dag voor deze meditaties, want ze hebben ene breed aanbod met meditaties voor onderweg. Er zijn meditaties in allerlei categorieën en van diverse lengtes.4

Bekijk ook:

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.