in ,

Het H.H Holmes Horrorhotel

Uitchecken gaat over je lijk

Een kwalitatief goed hotel boeken is tegenwoordig met een muisklik gedaan. Dat was aan het einde van de 19de eeuw wel anders, vooral als je in Chicago een slaapplaats wilde bemachtigen tijdens de wereldtentoonstelling in 1893. Om deze reden waren kamermeisjes en schoonmaaksters, die tijdens deze periode in het bruisende Chicago wilden werken, blij toen ze hoorden van een vacature die hoteleigenaar Herman Holmes open had staan; ‘Kamermeisjes gezocht voor werk en inwoning’.

Nadat de meisjes hun intrek in het hotel hadden genomen kwamen ze erachter dat ze in het web van seriemoordenaar H.H Holmes waren verstrikt. Holmes had het hotel speciaal gebouwd om te kunnen moorden. Dit horrorhotel had trappen die nergens naartoe gingen, kamers met dichtgemetselde ramen en honderden gangen die in vreemde labyrintische constructies waren gebouwd. Het gebouw had valkuilen en talloze muren met spiekgaatjes, waar vanuit Holmes zijn radeloze en doodsbange slachtoffers bespiedde. Als hij het spelletje zat was vermoordde hij het meisje. Daarna verkocht hij hun botten aan medische scholen.

Bekijk ook:
Nieuwe Pokémon games aangekondigd

Kijk en huiver, een seriemoordenaar zoals H.H Holmes zou zomaar de inspiratie geweest kunnen zijn voor de Saw films.

Geschreven door Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Redenen om je woonkamer te decoreren met kunst aan de muur

Nachtmerrie

Wat vertellen nachtmerries ons?