Het H.H Holmes Horrorhotel 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Het H.H Holmes Horrorhotel

Een kwalitatief goed hotel boeken is tegenwoordig met een muisklik gedaan. Dat was aan het einde van de 19de eeuw wel anders, vooral als je in Chicago een slaapplaats wilde bemachtigen tijdens de wereldtentoonstelling in 1893. Om deze reden waren kamermeisjes en schoonmaaksters, die tijdens deze periode in het bruisende Chicago wilden werken, blij toen ze hoorden van een vacature die hoteleigenaar Herman Holmes open had staan; ‘Kamermeisjes gezocht voor werk en inwoning'.

Nadat de meisjes hun intrek in het hotel hadden genomen kwamen ze erachter dat ze in het web van seriemoordenaar H.H Holmes waren verstrikt. Holmes had het hotel speciaal gebouwd om te kunnen moorden. Dit horrorhotel had trappen die nergens naartoe gingen, kamers met dichtgemetselde ramen en honderden gangen die in vreemde labyrintische constructies waren gebouwd. Het gebouw had valkuilen en talloze muren met spiekgaatjes, waar vanuit Holmes zijn radeloze en doodsbange slachtoffers bespiedde. Als hij het spelletje zat was vermoordde hij het meisje. Daarna verkocht hij hun botten aan medische scholen.

Bekijk ook:
Snelheid, explosieven, en dodelijke risico's: De keiharde realiteit van plofkraken

Kijk en huiver, een seriemoordenaar zoals H.H Holmes zou zomaar de inspiratie geweest kunnen zijn voor de Saw films.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.