bizar
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze 6 bizarre toevalligheden zijn echt gebeurd

We leven in een grote en vreemde wereld waar de meest bizarre dingen gebeuren. Wat als jij iets meemaakt wat zo vreemd is dat niemand het zou geloven als je het zou vertellen? Sommige gebeurtenissen kun je wegwuiven als toeval, maar wat als deze toevalligheden zo bizar zijn dat je bijna gaat denken dat er een hogere macht in het spel is? Deze week hebben wij een bizar toplijstje met creepy toevalligheden samengesteld die gewoon geen toeval meer kunnen zijn.

De levensloop en dood van Stephen Hawking

Stephen Hawking werd op 8 januari 1942 geboren, exact 300 jaar voor zijn geboorte overleed die andere beroemde kosmoloog: Galileo Galilei. Maar dat is nog niet alles. Hawking overleed op 14 maart 2018. Deze dag staat ook bekend als Pi-dag. Daarnaast was 14 maart ook de geboortedag van Albert Einstein, de man die de weg plaveide voor de theorieën van Stephen Hawking met betrekking tot zwarte gaten en de aard van tijd en het universum. Deze data liggen bizar in elkaars verlengde, heeft het heelal dan toch meer voor ons in petto dan we denken?

7 keer getroffen door de bliksem

Het universum kan een pesthekel aan je hebben, maar in het geval van een parkwachter in de Verenigde Staten was dat wel heel overduidelijk. Hij werd tussen 1942 en 1977 maar liefst 7 keer getroffen door de bliksem, erg bizar. De kans dat je de staatsloterij wint zonder een lot te hebben is groter. Opmerkelijk genoeg overleefde hij dus alle voltreffers, maar eindigde uiteindelijk als een wrak met gezondheidsproblemen en brandwonden in 1983 in zijn grafkist. Hij pleegde zelfmoord met een vuurwapen. Een andere man had in het verleden meer ‘geluk' en werd 3 keer getroffen door de bliksem.

bizar bliksem

Een bizar en tragisch einde van tweelingbroers

Op het eiland Bermuda zorgde een taxi ervoor dat de tweelingbroers Erskine en Neville Ebbin naar het rijk van de doden werden getransporteerd. Op zich niet vreemd, als ze tegelijkertijd werden aangereden. In dit geval gebeurde het echter eerst bij Erskine, en exact op de dag af een jaar later bij Neville. Wat het bizar maakt is het feit dat dit door dezelfde taxi gebeurde, met dezelfde taxichauffeur, terwijl ze op dezelfde bromfiets reden.

Japanner overleeft twee atoombommen

De kans is nihil, maar toch slaagde de Japanner Tsutomu Yamaguchi erin om in 1945 twee atoombommen te overleven. We hebben het uiteraard over de twee bommen op Japan die door de Amerikanen als vergelding voor de aanval op Pearl Harbor werden gedropt. Tsutomu was in Hiroshima voor zijn werk toen de eerste atoombom werd gegooid. Toen hij deze overleefde en 3 dagen later thuis in Nagasaki de schok aan het verwerken was, werd de tweede bom gegooid. Ook deze viel net buiten de onmiddellijke explosiezone.

Het leven van Jim en Jim

We hebben nog een tweeling die bizar veel met elkaar gemeen hebben naast hun DNA. De twee broers werden na hun geboorte van elkaar gescheiden, en zagen elkaar pas weer toen ze 39 werden. En nu komt het; ze werden na de scheiding door beide adoptieouders James genoemd, ze hadden beiden een jeugdhond genaamd Toy, ze trouwden later beiden met een vrouw genaamd Betty en kregen beiden een zoon die ze de naam James Allen noemden.

Vrouw overleeft drie scheepsrampen, waaronder de Titanic

Hoe bizar kan je leven lopen als je maar liefst drie scheepsrampen weet te overleven? Violet Jessop (ook wel ‘Miss Unsinkable’ genoemd) wist eerst de ramp van de Titanic te overleven. Vervolgens overleefde ze 4 jaar later de ramp van zusterschip HMHS Britannic. De verpleegster had God duidelijk aan haar zijde, want later wist ze ook de ramp met de RMS Olympic te overleven, dit schip kwam in botsing met een oorlogsschip maar zonk net niet. Alle drie de schepen werden gebouwd door scheepswerf White Star Line.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.