death simulator
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Bizar: de VR ‘death simulator’ laat jou je eigen dood ervaren

Wat gebeurt er als je sterft? Dat is het grootste mysterie, maar sommige mensen zijn ervan overtuigd dat er een leven na de dood is. De weg naar dat leven kan vanaf nu worden ervaren in de VR ‘death simulator’ een bizarre virtuele reis die jou moet laten ervaren hoe het is om te sterven. Deze virtual-reality ervaring moet mensen helpen om hun angst voor de dood te overwinnen.

Indrukwekkende ervaring

Het hiernamaals is een mysterie, als het al bestaat, maar volgens VR-kunstenaar Shaun Gladwell gaat de ziel daadwerkelijk naar een andere plek nadat het je lichaam heeft verlaten. Gladwell baseert zijn mening op de bijna dood-ervaringen van mensen, die vrijwel allemaal hetzelfde ervoeren op het moment dat hun lichaam stopte met werken. Hij bouwde hierop de VR ‘death simulator’.

Deze VR-simulator laat mensen ervaren wat er gebeurt als men sterft. Hij wil mensen met doodsangst helpen door deze ervaring aan te bieden, maar het kan uiteraard ook een keer wat anders zijn dan een ritje in een achtbaan. Gebruikers van de simulator zeggen dat ze tijdens het gebruik van de simulator een ‘ongemakkelijk, maar meditatief gevoel kregen’.

VR-death simulator in Australië

De VR ’death Simulator’ staat in Melbourne, Australië. Als je de experience gaat doen dan begin je door te liggen op een replica van een ziekenhuisbed, waarna je een VR-headset op krijgt , inclusief een hoofdtelefoon voor de ultieme ervaring. Vervolgens begint het sterfproces, waarbij een hartstilstand wordt gesimuleerd, compleet met een trillend bed, een flatline op het scherm, en artsen die je proberen te reanimeren.

Op een gegeven moment wordt het stil, en maakt je ziel zich los van je lichaam en kijk je op een bepaald punt neer op jezelf. Vervolgens zweef je steeds verder weg van je lichaam, waarna het sterfproces compleet is. Gladwell zegt dat deze intense ervaring kan helpen bij het accepteren van het onvermijdelijke. Check hieronder het filmpje over de VR ‘death simulator’.

Poll Zou jij de VR 'death simulator' proberen?

Ja, lijkt me een leerzame ervaring50%
Misschien, als het helpt tegen doodsangst25%
Nee, veel te eng0%
Absoluut niet25%
📊 Bekijk resultaten
1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.