Seven Summits: Wat zijn de hoogste bergen van elk continent? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Seven Summits: Wat zijn de hoogste bergen van elk continent?

De Seven Summits – in Nederland bekend als de zeven toppen – is de benaming voor de hoogste bergen van elk continent. De Seven Summits is daarnaast een bekende bergklimuitdaging, waarbij elk van deze bergen wordt beklommen. 

Wat zijn dan de hoogste bergen van elk continent? Hieronder geven we een overzicht!

Puncak Jaya – Oceanië

De Puncak Jaya, ook wel bekend als de Overwinningsberg, is een berg in Papoea. De berg is maar liefst 4.884 meter hoog en is daarmee de grootste berg van het continent Oceanië. De Puncak Jaya is daarmee tevens de kleinste berg van de Seven Summits. Er zijn echter ook andere varianten van de Seven Summits waarbij de Overwinningsberg niet wordt beklommen. Sommige bergbeklimmers vinden dat de Puncak Jaya niet bij Oceanië hoort en stellen dat juist Mount Kosciuszko de hoogste berg van het continent is. De Australische berg is 2.228 meter hoog, en veel makkelijker te beklimmen. Hieronder wordt het conflict uitgelegd:

Vinsonmassief – Antarctica

Het Vinsonmassief is een gebergte in Antartica dat dichtbij de zuidpool ligt. Het massief is maar liefst 4.892 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van het continent Antartica. Het Vinsonmassief werd in de jaren 50 ontdekt en werd toen vernoemd naar de Amerikaanse congresman Carl Vinson, die een bekende voorvechter was voor het verder onderzoeken van de zuidpool.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Elbroes – Europa

De Elbroes is een vulkaan/gebergte die in de Russische republiek Kabardië-Balkarië ligt, dichtbij Georgische grens. De vulkaan is maar liefst 5.642 meter hoog en is daarmee volgens velen de hoogste berg van het Europese continent. Anderen stellen echter dat deze berg net niet in Europa ligt, en dat juist de Franse Mont Blanc met 4.808 meter de hoogste berg van Europa is.

Kilimanjaro – Afrika

De Kilimanjaro is een gebergte in Tanzania, bestaande uit meerdere vulkanen. De hoogste vulkaan van de Kilimanjaro is de Kibo, deze is maar liefst 5.895 meter hoog en is hiermee de hoogste berg van het Afrikaanse continent.

Denali – Noord-Amerika

De Rocky Mountains mogen dan wel de bekendste bergen van Amerika zijn, ze zijn echter niet de hoogste van het continent. Die vind je namelijk in Alaska, waar de Denali ligt. Deze berg, vroeger ook wel bekend als Mount McKinley, is maar liefst 6.194 meter hoog. Dat is nogal hoog, en dat is precies wat de naam betekent. Denali betekent namelijk “de Hoge” in een inheemse taal.

Bekijk ook:
12 Populaire complottheorieën

Aconcagua – Zuid-Amerika

De Aconcague is de hoogste berg van Zuid-Amerika. Misschien heb je niet van die naam gehoord, maar deze berg hoort bij de Andes; een gebergte dat langs de hele westkust van Zuid-Amerika loopt. De Aconcague is maar liefst 6.961 meter hoog en is daarmee niet alleen de hoogste berg van het continent, maar ook de hoogste berg die niet in Azië ligt.

Mount Everest – Azië

De hoogste berg van Azië, en tevens de hoogste berg ter wereld, is de Mount Everest. Deze berg, die onderdeel is van de Himalaya, ligt op de grens van Nepal en Tibet en is maar liefst 8.848,86 meter hoog. Eerder stelde men nog dat de berg slechts 8.848 meter hoog was, maar uit recent onderzoek is vastgesteld dat de Mount Everest maar liefst 86 centimeter hoger is dan vroeger werd aangenomen. Dat scheelt flink!

Bekijk hieronder het overzicht van alle bergen:

Meer lezen over de wereld?

Wil je meer lezen over de wereld? Dan hebben we de volgende aanraders voor je:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.