Corona Maatregelen verdwenen: Engeland viert feest 13
Corona Maatregelen verdwenen: Engeland viert feest
Saved Read later
Deel dit bericht

Corona Maatregelen verdwenen: Engeland viert feest

Het is feest in Engeland. Vorig jaar sloten de deuren van nachtclubs in Engeland. Nu alle maatregelen verdwenen zijn als sneeuw voor de zon, is het feest. De dansvloeren gingen voor het eerst weer open na lange tijd gesloten te zijn. Er stonden veel Britten uren in de rij om op klokslag 12 uur te mogen gaan feesten.

Ondanks dat er een flinke toename is qua besmettingen in Engeland, gaat de heropening van de samenleving toch gewoon door. Het grootste deel van de bevolking is gevaccineerd dus denkt de regering dat het veilig genoeg is om weer alles te kunnen doen. Vooral jongeren hadden er echt genoeg van en feesten er lustig op los. Zij hebben sinds lange tijd de nacht van hun leven kunnen beleven. Voor veel jongeren die pas 18 jaar zijn geworden is dit een hele belevenis. Zij keken er echt naar uit hoe het zou zijn om een nachtclub te bezoeken.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Freedom Day 

Juichende mensen telde af naar het moment van middernacht. Het tijdstip dat de clubs konden openen. Men omschrijft de dag als ‘Freedom Day”. Het was de bedoeling dat de heropening en het laten vallen van alle maatregelen een maand geleden zou plaatsvinden. Dit kon echter niet omdat het aantal besmettingen weer opliep en de delta variant zich snel verspreidde. In een maand tijd zijn miljoenen mensen snel gevaccineerd voordat de versoepelingen doorgang konden vinden.

Clubeigenaren zijn er niet gerust op

Clubeigenaren zijn er nog niet heel gerust op dat het uitgaansleven lang doorgang kan vinden. Zij nemen aan dat de overheid mogelijk weer de uitgaansgelegenheden zal sluiten. Er wordt namelijk niet gevraagd om bewijzen dat men gevaccineerd is of een negatief testbewijs heeft. De overheid adviseert het wel maar men houdt zich niet aan dit advies.

Wachten op toename besmettingen

Er is nog een ander probleem. De clubeigenaren kunnen maar moeilijk personeel krijgen. Veel van hun medewerkers zitten thuis in quarantaine omdat ze contact hebben gehad met besmette personen. Er zijn al drie zaken dicht gegaan omdat men te weinig personeel heeft de club draaiende te houden. Menig clubeigenaar houdt zijn hart vast. Men is er zeker van dat het loslaten van de regels ervoor zullen zorgen dat er binnenkort weer veel meer besmettingen zullen zijn.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.