Rusland wil op één na hoogste wolkenkrabber bouwen

0 Shares

In Rusland willen ze een nieuwe wolkenkrabber bouwen. De wolkenkrabber moet ongeveer 703 meter hoog worden en zou daarmee het op één na hoogste gebouw ter wereld zijn. In de bovenstaande video kan je de digitale schets van het gebouw zien. 

Het Schotse architectenbureau The Kettle Collective heeft hun ontwerp voor een nieuwe wolkenkrabber gepubliceerd. Het gebouw krijgt de naam The Lakhta Center II en komt in in St. Petersburg te staan, vlak naast het eerste Lakhta Center. De toren wordt ongeveer 703 meter hoog en zal daarmee in de toekomst het op één na hoogste gebouw ter wereld worden. Het hoogste gebouw ter wereld zit er dus niet in, maar met 703 meter wordt The Lakhta Center II wel het hoogste gebouw van Europa.

Het eerste Laktha Center is ook niet bepaald een kleintje te noemen. The Laktha Center I is namelijk 462 meter hoog en is daarmee tevens het hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw is de thuisplaats van de energiereus Gazprom.

In de onderstaande video kan je The Laktha Center I zien:

Hoogste gebouw ter wereld

Met 703 meter heb je een aardig hoog gebouw, maar daarmee wordt The Laktha Center II dus niet het hoogste gebouw ter wereld. Die eer ging in 2010 naar de Burj Khalifa in Dubai die maar liefst 828 meter hoog is. The Shanghai Tower is momenteel het op één na hoogste gebouw ter wereld. De toren in Azië is namelijk 632 meter hoog. Wanneer het nieuwe Lakhta Center gebouwd is, zal de Shanghai Tower een stapje terug moeten doen.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

216
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.