Hoeveel huisdieren zijn er in Nederland? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoeveel huisdieren zijn er in Nederland?

In Nederland zijn we gek op huisdieren, maar hoeveel beestjes zijn er eigenlijk in ons land? En wat zijn de populairste huisdieren? In dit artikel geven we een antwoord op die vragen!

  • In Nederland zijn er meer dan 27 miljoen huisdieren
  • We zijn in ons land vooral fan van katten, honden en vissen

Uit onderzoek van Dibevo blijkt dat er in Nederland meer dan 27 miljoen huisdieren zijn. Ongeveer de helft van alle Nederlandse huishoudens zou momenteel een huisdier hebben.

Bekijk ook:
100 leuke weetjes over dieren

Wat zijn de populairste huisdieren in Nederland?

Katten zijn de populairste huisdieren in ons land. Ongeveer 23 procent van de huishoudens heeft namelijk een kat in huis. In Nederland zijn er ongeveer 2,9 miljoen katten.

Honden zijn de op één na populairste huisdieren in Nederland. De trouwe viervoeters zijn te vinden bij ongeveer 18 procent van alle huishoudens. Dat ligt in verhouding nog redelijk in de buurt met het aantal katten in ons land, maar in absolute getallen zijn er hier toch flink minder honden. In totaal zijn er namelijk 1,7 miljoen honden in Nederland als huisdier.

Vissen zijn ook populair bij onze landgenoten. Ongeveer 7 procent van de huishoudens heeft siervissen, en bij 5 procent van de huishoudens kan je vijvervissen vinden. Hoewel er relatief weinig huishoudens zijn met vissen, zijn er toch veel van deze beestjes in ons land te vinden. Nederland telt namelijk zo'n 7,7 miljoen siervissen en 8,2 miljoen vijvervissen. Dat lijkt erg veel, maar een vijver met één vis ziet er ook wel een beetje raar uit.

Hoeveel huisdieren zijn er in Nederland? 15

Zang- en siervogels tref je ook regelmatig aan bij Nederlandse huishoudens. Ongeveer 5 procent van de huishoudens heeft namelijk een van deze beestjes in huis. In totaal zijn er zo'n 2,4 miljoen zang- en siervogels in ons land.

Konijnen en andere knaagdieren genieten ook onder redelijk wat populariteit in Nederland. Ongeveer 4 procent van de huishoudens heeft een konijn, en 3 procent is in het bezit van een of meerdere knaagdieren. In totaal zijn er ongeveer 600 duizend konijnen en 500 duizend andere knaagdieren in ons land te vinden.

Reptielen lijken wat minder in trek in ons land. Slechts 1 procent van de huishoudens in Nederland heeft een reptiel als huisdier, en in totaal zijn er ongeveer 300 duizend reptielen in ons land.

Bekijk ook:
Grappige dierenfilmpjes in de dierentuin; kan jij kijken zonder te lachen?

Huisdieren in het buitenland

In Nederland hebben we aardig wat huisdieren, maar in de Verenigde Staten vind je er nog veel meer. Zo hebben ze in Amerika – vergeleken met andere landen – de meeste honden, katten en vissen. Volgens PetSecure kan je in Amerika namelijk zo'n 70 miljoen honden, 74 miljoen katten en 57 miljoen vissen vinden.

Vogels zijn daarentegen wat minder populair in de States. Het land telt slechts zo'n 8,3 miljoen vogels als huisdier, en dat is vrij weinig vergeleken met de andere huisdieren. Deze beestjes zijn weer veel geliefder in Brazilië, want het land telt maar liefst 191 miljoen vogels als huisdier in totaal. Dat is nogal een verschil!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.