hotel in de ruimte
Afbeelding: Orbital Assembly Corporation
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo ziet het hotel in de ruimte eruit

Heb je altijd al op vakantie willen gaan in de ruimte? Als het goed is zou dat in 2027 moeten lukken. Dit zou het eerste hotel in de ruimte worden, en we zijn dan natuurlijk ook behoorlijk benieuwd naar hoe dit eruit zou komen te zien. Wij vertellen jou graag meer over dit hotel in de ruimte.

Hotel in de ruimte

Gateway Foundation is serieuze stappen aan het zetten om een hotel in de ruimte werkelijkheid te maken. Het hotel zou Voyager Station gaan heten en krijgt een ronde vorm. Hierin zouden 24 verschillende modules aan elkaar gekoppeld zitten. In totaal bied het hotel in de ruimte plek voor maximaal 400 gasten. Nu is het echt niet zo dat je hele dagen voor je uit gaat staren, er is namelijk genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een spa of fitnessruimte, kun je lekker genieten van een filmpje in de bioscoop of een lekker drankje en hapje halen in een bar of restaurant.

Bekijk ook:
Radiosignaal uit ruimte herhaalt zich iedere 16 dagen

Hoe zit het met de zwaartekracht?

We weten allemaal dat er in de ruimte geen zwaartekracht is waardoor je gewichtsloos kan zweven. Betekent dit dan dat je tijdens jouw verblijf in het hotel in de ruimte niet met beide benen op de vloer kan staan? Gelukkig niet. Kunstmatige zwaartekracht zou hier de oplossing voor moeten zijn. Dit zal echter niet vergelijkbaar zijn met de zwaartekracht op Aarde. Hierdoor kun je nog wel een beetje lol hebben en hoger springen, zwaardere dingen optillen etc.

Hoeveel kost een vakantie naar de ruimte?

ruimte hotel

Afbeelding: Orbital Assembly Corporation

Als we denken aan een retourtje ruimte dan voelen we de gaten al in onze portemonnee komen. Hoeveel zou het kosten om in een hotel in de ruimte te overnachten? Gelukkig hoeven we niet al te diep te graaien, Gateway Foundation wil namelijk de kosten vergelijkbaar maken met de kosten van een trip naar Disneyland. Wellicht dat het dus mogelijk zal zijn om hier een jaarlijkse traditie van te maken met het gezin!

Hoe lang kun je hier blijven?

De luxe kamers kunnen geboekt worden voor een week, een maand, of gekocht worden als vakantiehuis. Deze kamers zijn maar liefst 500 vierkante meter en hebben kookfaciliteiten, drie badkamers en natuurlijk een slaapplek voor maar liefst 16 personen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een kamer te boeken voor jezelf of samen met een partner. Deze kamers kunnen geboekt worden voor een 3-daagse trip of gehuurd worden voor een maand. De kamers zijn 30 vierkante meter en hebben privé badkamers en slaapplek voor 2 personen.

Wat kun je hier allemaal doen?

Je hoeft echt niet stil te zitten in dit hotel in de ruimte. Er is een grote sporthal waar je dag en nacht terecht kunt. Het plafond is maar liefst 7 meter hoog waardoor je eindeloos kunt genieten van het springen, rennen, en andere sporten. Daarnaast zijn er ook gewichten en loopbanden waar je gebruik van kunt maken terwijl je naar de Aarde kijkt vanaf een heel ander perspectief. ‘S nachts zal de sporthal veranderen in een concertzaal waar, zoals Gateway Foundation zelf zegt, de grootste sterren op Aarde de ruimte op zijn kop zullen zetten.

Voor een lekker hapje kun je terecht in het restaurant waar het beste eten in de ruimte geserveerd wordt. Er zal regelmatig vers voedsel naar het hotel in de ruimte gebracht worden om ervoor te zorgen dat het eten altijd vers is.

Daarnaast kun je ook nog uitrusten aan de bar met een lekker biertje, frisdrank of ander drankje. Vanuit deze module heb je het beste uitzicht in het hotel. Onder de bar bevind zich het restaurant waar we het net over hadden. Heb je geen zin om de trap te nemen? Dan kun je dankzij de lage zwaartekracht gewoon van het balkon springen en zachtjes op de onderste verdieping landen.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.