Video: Brazilië bouwt nieuw mega standbeeld van Jezus 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Video: Brazilië bouwt nieuw mega standbeeld van Jezus

In Brazilië komt er een nieuw megagroot standbeeld van Jezus Christus. Het standbeeld is maar liefst 43 meter hoog, en moet het toerisme in de omgeving bevorderen. Op de bovenstaande video kan je de bouw van het standbeeld zien.

In de Braziliaanse gemeente Encantado, dat ten zuiden van Rio de Janeiro ligt, wordt er namelijk gewerkt aan een 43 meter hoog Jezusbeeld. Het beeld gaat Christus de Beschermer heten, en de bouw moet tegen de eind van dit jaar zijn afgerond. Christus de Beschermer is dan het grootste Jezusbeeld van Brazilië, en een van de grootste Jezusbeelden ter wereld.

Het standbeeld moet ongeveer tweehonderdduizend dollar gaan kosten. Een flinke som geld, maar dan heb je ook een flink beeld in je achtertuin!

Christus De Verlosser, Brazilië

Een groot Jezus Beeld in Brazilië? Dat klinkt misschien wel bekend, en terecht, want in Brazilië staat nu al een gigantisch beeld van Christus. Sinds 1931 staat in Rio de Janeiro namelijk het standbeeld van Christus de Verlosser. Het beeld is maar liefst 38 meter hoog en is daarmee het grootste Jezusbeeld van het land. Tenminste, voor nog een paar maanden tijd, want het nieuwe beeld wordt dus vijf meter hoger. Tsja, iedereen wil natuurlijk de grootste zijn he.

Bekijk ook:
Top 5 hoogste standbeelden ter wereld

Met een geschatte hoogste van 43 meter mag je standbeeld best groot noemen, Christus de Beschermer is straks echter niet een van de hoogste standbeelden ter wereld. De hoogste standbeelden ter wereld zijn namelijk meer dan 100 meter hoog, en dat is nogal een verschil. Het hoogste standbeeld ter wereld staat in India. Daar staat het Standbeeld van de Eenheid, dat maar liefst 240 meter hoog is. Verschil moet er wezen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.