in ,

Heftige beelden: zware aardbeving in Turkije en Griekenland

Dat wil je niet meemaken..

De regio rondom de Egeïsche Zee werd vrijdagmiddag getroffen door een zware aardbeving. De ramp veroorzaakte een enorme ravage in Turkije en Griekenland. En dat leverde heftige beelden op.  

De aardbeving had een kracht van 6.7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ten noorden van het eiland Samos. Maar de aardbeving was nog veel verder voelbaar. Zo trilde de grond ook in Athene en Bulgarije.

Tientallen doden, honderden gewonden en veel schade door aardbeving

De aardbeving heeft tientallen mensen het leven gekost en voor honderden gewonden gezorgd. Als je de beelden ziet, snap je wel hoe dat is gebeurd. Tot overmaat van ramp werd de aardbeving ook nog eens opgevolgd door kleine tsunami’s.

De aardbeving heeft niet alleen veel mensen het leven gekost. Ook de infrastructuur – van zowel Griekse als Turkse gebieden – is flink aangetast. Op de beelden zijn veel ingestorte gebouwen te zien. De gevolgen van de aardbeving zullen daardoor niet alleen lang voelbaar, maar ook zichtbaar zijn.

Bekijk ook:
Video: Scheidsrechter plast in zijn broek op het voetbalveld

Op de beelden van The Independent zijn ook de gevolgen van de aardbeving goed te zien:

Vaker aardbevingen in Turkije

In Turkije zijn ze overigens wel bekend met aardbevingen. Het land ligt namelijk in een gebied waar de kans op aardbevingen relatief erg hoog is. Zo werd Turkije in 1999 ook ook getroffen door een zware aardbeving. Destijds kwamen meer dan 17.000 mensen om het leven.

Bekijk ook:

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

priester neergeschoten frankrijk

Priester neergeschoten in Lyon Frankrijk

Joe Biden maakt een goede kans om president van Amerika te worden