Heftige beelden: zware aardbeving in Turkije en Griekenland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Heftige beelden: zware aardbeving in Turkije en Griekenland

De regio rondom de Egeïsche Zee werd vrijdagmiddag getroffen door een zware aardbeving. De ramp veroorzaakte een enorme ravage in Turkije en Griekenland. En dat leverde heftige beelden op.  

De aardbeving had een kracht van 6.7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ten noorden van het eiland Samos. Maar de aardbeving was nog veel verder voelbaar. Zo trilde de grond ook in Athene en Bulgarije.

Tientallen doden, honderden gewonden en veel schade door aardbeving

De aardbeving heeft tientallen mensen het leven gekost en voor honderden gewonden gezorgd. Als je de beelden ziet, snap je wel hoe dat is gebeurd. Tot overmaat van ramp werd de aardbeving ook nog eens opgevolgd door kleine tsunami's.

De aardbeving heeft niet alleen veel mensen het leven gekost. Ook de infrastructuur – van zowel Griekse als Turkse gebieden – is flink aangetast. Op de beelden zijn veel ingestorte gebouwen te zien. De gevolgen van de aardbeving zullen daardoor niet alleen lang voelbaar, maar ook zichtbaar zijn.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Op de beelden van The Independent zijn ook de gevolgen van de aardbeving goed te zien:

Vaker aardbevingen in Turkije

In Turkije zijn ze overigens wel bekend met aardbevingen. Het land ligt namelijk in een gebied waar de kans op aardbevingen relatief erg hoog is. Zo werd Turkije in 1999 ook ook getroffen door een zware aardbeving. Destijds kwamen meer dan 17.000 mensen om het leven.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.