landen weigeren reizigers verenigd koninkrijk
Saved Read later
Deel dit bericht

Steeds meer landen weren reizigers uit Verenigd Koninkrijk

Waar we gisteren nog gewoon over en weer konden reizen naar het Verenigd Koninkrijk, is het nu complete chaos. Steeds meer landen laten reizigers uit het Verenigd Koninkrijk niet meer binnen. Dit uit angst voor een mutatie van het coronavirus die zeer besmettelijk zou zijn.

Europese landen weren reizigers Verenigd Koninkrijk

In Nederland worden reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zowel met het vliegtuig als met de ferry nu teruggestuurd. Maar ook België, Frankrijk, Duitsland en Italië zeggen dat de reizigers niet meer welkom zijn. Sommige landen zeggen dat dit met onmiddellijke ingang is, en sommige pas vanaf middernacht. In Turkije zijn zowel reizigers uit het Verenigd Koninkrijk als Nederland, Denemarken en Zuid-Afrika niet meer welkom. Hoe lang deze maatregel precies duurt verschilt per land. In Nederland en Duitsland staat de voorlopige einddatum op 31 december, maar in Frankrijk is de maatregel slechts 48 uur geldig.

Andere landen weren reizigers Verenigd Koninkrijk

Ook buiten Europa wordt de situatie in de gaten gehouden. Oostenrijk, Zweden, Roemenië, Litouwen, Letland, Bulgarije en Tsjechië overwegen allemaal om hun luchthavens te sluiten voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk. Ierland hoort officieel niet bij het Verenigd Koninkrijk maar houdt het voorlopig bij een beperking van het verkeer. Dinsdag zal Ierland beslissen of er meer maatregelen nodig zijn.

Bekijk ook:
De spreidingswet in Nederland komt eraan, maar hoe zit dat met de rest van Europa?

Chaos onder reizigers

Nadat er vanavond gemeld werd dat reizigers per ferry ook niet meer welkom waren, ontstond er chaos. Passagiers werden geweigerd op de boot en de boot mocht niet vertrekken. Alle mensen die al aan boord waren moesten de ferry verlaten. Er wordt gezocht naar een oplossing, maar het besluit is erg kortdag genomen waardoor er nog niks geregeld is voor deze situatie. Ook familieleden die graag naar Nederland wilden komen voor de kerstdagen zien nu alles in diggelen vallen. Zij mogen niet meer met de ferry, en de Eurostar rijdt ook voor onbepaalde tijd niet meer. België heeft laten weten dat de grenzen voor 24 uur op slot gaan, maar het is nog niet bekend of het bij deze 24 uur zal blijven.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.