Top 10 landen met de meeste inwoners

0 Shares

In totaal leven er ruim 7.5 miljard mensen op de wereld, maar waar wonen zij allemaal? In deze top 10 landen met de meeste inwoners ontdek je in welke landen de helft van de bevolking momenteel leeft.

Deze top 10 landen met de meeste inwoners is samengesteld op basis van data van de website Worldometers.

10. Mexico

In het Noord-Amerikaanse continent wonen er meer dan een half miljard mensen, en een aanzienlijk deel daarvan kan je vinden in Mexico. Het zuidelijke buurland van Amerika heeft ruim 128 miljoen inwoners. Mexico staat daarmee op de tiende plek in deze top 10.

9. Rusland

Op de negende plek in deze top 10 landen met de meeste inwoners staat Rusland. In de Russische Federatie wonen ongeveer 146 miljoen mensen. Ongeveer 70 procent daarvan leeft in het Europese deel van Rusland. Rusland is daarmee het enige (deels) Europese land in deze top 10.

8. Bangladesh

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont momenteel in Azië, dus logischerwijs ga je veel Aziatische landen terugvinden in deze top 10. Een deel daarvan wonen in Bangladesh, daar wonen maar liefst 164 miljoen mensen. Het Zuid-Aziatische land staat daarmee op de achtste plek in deze top 10.

7. Nigeria

Het Afrikaanse land Nigeria kent maar liefst 206 miljoen inwoners en staat daarmee op de zevende plek in deze top 10. Nigeria is tevens het enige Afrikaanse land in deze lijst.

6. Brazilië

Brazilië staat op de zesde plek in deze top 10 landen met meeste inwoners. In de Federale Republiek van Brazilië wonen er momenteel ruim 212 miljoen mensen. Brazilië is een van de grootste landen ter wereld, dus het is niet heel verrassend dat het land in deze top 10 voorkomt. Brazilië is tevens het enige land uit Zuid-Amerika in deze lijst.

5. Pakistan

Een ander Zuid-Aziatisch land dat veel inwoners kent is Pakistan. In Pakistan wonen er ongeveer 221 miljoen mensen, en daarmee staat het land op de vijfde plek in deze top 10 landen met meeste inwoners.

4. Indonesië

Indonesië is het volgende Zuid-Aziatische land in deze top 10. De Republiek Indonesië bestaat uit duizenden eilanden en op al die landjes wonen er maar liefst 273 miljoen mensen. Dat zijn nogal wat mensen, wat ook genoeg is voor de vierde plek in deze top 10.

3. De Verenigde Staten

Op de derde plek in deze top 10 landen met meeste inwoners staan de Verenigde Staten. In Amerika woont ongeveer 4 procent van de totale wereldbevolking. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar dat zijn maar liefst 331 miljoen mensen!

2. India

India staat op de tweede plek in deze top 10 landen met meeste inwoners. Het Zuid-Aziatische land heeft maar liefst 1.38 miljard inwoners! Dat houdt in dat een imposante 18 procent van de wereldbevolking in India woont.

De cijfers van India worden nog indrukwekkender als je kijkt naar de bevolkingsgroei. In één jaar groeide het bevolkingsaantal van India met 13.5 miljoen mensen. Dat scheelt niet veel met de totale bevolking van Nederland! Het zal daarom weinig mensen straks nog verrassen als India over een paar jaar het land is met de meeste inwoners.

1. China

Het land met de meeste inwoners is momenteel China. Met ongeveer 1.44 miljard mensen staat China op de eerste plek in deze top 10. Ruim 18 procent van de wereldbevolking woont in de Volksrepubliek. Of China voor altijd op één blijft staan is wel de vraag. De Chinese bevolking mag dan wel flink groeien, het aantal inwoners in India stijgt de laatste tijd nog harder.

Meer leren over de wereld?

Wil je meer leren over de wereld? Dan hebben we de volgende aanraders voor je:

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

52
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.