Top 5 grootste landen ter wereld

0 Shares

Wat zijn de vijf grootste landen ter wereld? Spoiler: ons kleine kikkerlandje staat er in ieder geval niet tussen. Gelukkig zijn we niet alleen, want geen enkel Europees land staat in dit lijstje. Welke landen dat wel zijn, vind je in deze top vijf.

5. Brazilië

Brazilië heeft een oppervlakte van maar liefst 8.515.767 km² en staat daarmee op de vijfde plek van de top vijf grootste landen ter wereld. Met die enorme landmassa is Brazilië teven het grootste Zuid-Amerikaanse land. Het land is zo groot dat ongeveer de helft van het Zuid-Amerikaanse continent bestaat uit Brazilië. Met ongeveer 210 miljoen inwoners is Brazilië ook een van de landen met het meeste aantal inwoners. Daarnaast staat ook een van de grootste steden ter wereld in Brazilië; Sao Paulo, daar wonen maar liefst 22 miljoen mensen.

4. China

Veel mensen verwachten misschien dat China hoger in deze top 5 zou staan, maar het is echt zo; China is het op drie na grootste land ter wereld. De volksrepubliek beslaat maar liefst een oppervlakte van 9.596.961 km² en staat daarmee op de vierde plek in deze top vijf. Het land heeft met een bevolking van ruim 1.39 miljard wel de meeste inwoners ter wereld.

3. De Verenigde Staten

Dat Amerika een groot land is weten we allemaal wel, maar het land is zelfs zo groot dat het op de derde plek staat in de top vijf van grootste landen ter wereld. De Verenigde Staten heeft een oppervlakte van maar liefst 9.833.517 km². Dat het land in de top vijf staat heeft het vooral te danken aan Alaska. Ongeveer 20 procent van het Amerikaanse landoppervlak behoort namelijk tot deze staat.

2. Canada

Misschien verwachtte je het niet, maar Canada is toch echt het op één na grootste land ter wereld. Het land heeft een enorme oppervlakte van maar liefst 9.984.670 km². Dat is mede te danken aan de enorme hoeveelheden eilanden die het land heeft; Canada schijnt namelijk uit meer dan vijftigduizend eilanden te bestaan. Net iets meer dan Nederland heeft.

1. Rusland

Het grootste land ter wereld is zonder enige twijfel Rusland. Het land is met een oppervlakte van 17.098.246 km² met gemak de aanvoerder van deze lijst. Rusland is zelfs zo groot dat het met twee derde van het landoppervlak nog steeds het grootste land ter wereld zou zijn. Rusland is daarmee “terecht” de nummer 1 van de top vijf grootste landen ter wereld.

Bekijk ook deze YouTube video:

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

744
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.