Top 5 grootste landen ter wereld 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 grootste landen ter wereld

Wat zijn de vijf grootste landen ter wereld? Spoiler: ons kleine kikkerlandje staat er in ieder geval niet tussen. Gelukkig zijn we niet alleen, want geen enkel Europees land staat in dit lijstje. Welke landen dat wel zijn, vind je in deze top vijf.

Top 5 grootste landen ter wereld 20

5. Brazilië

Brazilië heeft een oppervlakte van maar liefst 8.515.767 km² en staat daarmee op de vijfde plek van de top vijf grootste landen ter wereld. Met die enorme landmassa is Brazilië teven het grootste Zuid-Amerikaanse land. Het land is zo groot dat ongeveer de helft van het Zuid-Amerikaanse continent bestaat uit Brazilië. Met ongeveer 210 miljoen inwoners is Brazilië ook een van de landen met het meeste aantal inwoners. Daarnaast staat ook een van de grootste steden ter wereld in Brazilië; Sao Paulo, daar wonen maar liefst 22 miljoen mensen.

Top 5 grootste landen ter wereld 21

4. China

Veel mensen verwachten misschien dat China hoger in deze top 5 zou staan, maar het is echt zo; China is het op drie na grootste land ter wereld. De volksrepubliek beslaat maar liefst een oppervlakte van 9.596.961 km² en staat daarmee op de vierde plek in deze top vijf. Het land heeft met een bevolking van ruim 1.39 miljard wel de meeste inwoners ter wereld.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Top 5 grootste landen ter wereld 22

3. De Verenigde Staten

Dat Amerika een groot land is weten we allemaal wel, maar het land is zelfs zo groot dat het op de derde plek staat in de top vijf van grootste landen ter wereld. De Verenigde Staten heeft een oppervlakte van maar liefst 9.833.517 km². Dat het land in de top vijf staat heeft het vooral te danken aan Alaska. Ongeveer 20 procent van het Amerikaanse landoppervlak behoort namelijk tot deze staat.

Top 5 grootste landen ter wereld 23

2. Canada

Misschien verwachtte je het niet, maar Canada is toch echt het op één na grootste land ter wereld. Het land heeft een enorme oppervlakte van maar liefst 9.984.670 km². Dat is mede te danken aan de enorme hoeveelheden eilanden die het land heeft; Canada schijnt namelijk uit meer dan vijftigduizend eilanden te bestaan. Net iets meer dan Nederland heeft.

Top 5 grootste landen ter wereld 24

1. Rusland

Het grootste land ter wereld is zonder enige twijfel Rusland. Het land is met een oppervlakte van 17.098.246 km² met gemak de aanvoerder van deze lijst. Rusland is zelfs zo groot dat het met twee derde van het landoppervlak nog steeds het grootste land ter wereld zou zijn. Rusland is daarmee “terecht” de nummer 1 van de top vijf grootste landen ter wereld.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Bekijk ook deze YouTube video:

Bekijk ook:

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.