Top 5 rijkste mensen ter wereld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 rijkste mensen ter wereld

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de meest rijke mensen ter wereld. Wat zeker is, is dat je in je leven wel eens gebruik hebt gemaakt van een van hun bedrijven. Wie de rijkste mensen (en hun bedrijven) ter wereld zijn? Wij geven een overzicht!

Belangrijk om te vermelden: deze lijst is samengesteld op basis van gegevens van Forbes van dit moment. Het kan natuurlijk dat deze in de toekomst gaat veranderen. Zo komt het bijvoorbeeld wel eens voor dat miljardairs binnen een paar dagen vele miljarden zien verdampen, en dan een stuk armer zijn.

5. Elon Musk

Waarschijnlijk heb je wel eens van Elon Musk gehoord, want deze uitvinder en ondernemer is regelmatig in het nieuws te vinden. Hij staat bekend om zijn ambitieuze ideeën, die weer hebben geleid tot de oprichting van bedrijven zoals Tesla, SpaceX en Neuralink. Op financieel vlak heeft hem dat niet bepaald windeieren gelegd. Het vermogen van Musk wordt namelijk momenteel geschat op ruim 92 miljard dollar, en daarmee staat hij op de vijfde plek in de top 5 van rijkste mensen ter wereld.

Denk jij alles te weten van Elon Musk? Probeer dan eens deze trivia quiz!

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

4. Mark Zuckerberg

Van Mark Zuckerberg heb je waarschijnlijk ook wel eens gehoord, en anders ken je wel zeker het bedrijf waarmee hij rijk is geworden. Zuckerberg is namelijk de oprichter en uitvinder van het sociale medium Facebook. Het vermogen van de internetondernemer wordt momenteel geschat op ongeveer 97 miljard dollar, en daarmee staat Zuckerberg op de vierde plek in de top vijf van rijkste mensen ter wereld.

3. Bill Gates

Bill Gates is nog een naam uit deze top 5 die je waarschijnlijk wel bekend doet voorkomen. Gates is namelijk de medeoprichter van Microsoft. En ja, als je daar de eigenaar van bent, dan moet je wel (heel) rijk zijn. Het vermogen van Gates wordt momenteel geschat op ongeveer 115 miljard dollar, en daarmee staat hij op de derde plek in de top 5 van rijkste mensen ter wereld.

2. Bernard Arnault

Bernard Arnault is een naam die je waarschijnlijk minder bekend zal voorkomen, maar hij en zijn familie behoren wel tot de rijkste mensen ter wereld. Arnault is een Franse zakenman en tevens de oprichter en bestuursvoorzitter van Louis Vuitton Moët Hennessy, wat onder meer de modemerken Louis Vuitton, Dior en Fendi bevat. Arnault's vermogen wordt geschat op ongeveer 121 miljard dollar, en daarmee staat de Fransman momenteel op de tweede plek in de top 5 van rijkste mensen ter wereld.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

1. Jeff Bezos

De rijkste man ter wereld is niemand minder dan Jeff Bezos. Zijn enorme vermogen wordt momenteel geschat op ongeveer 181 miljard dollar, en daar komt de rest van de top 5 niet eens van in de buurt. Dat hij op één staat is nog indrukwekkender als je bedenkt dat Bezos onlangs is gescheiden. Tijdens die scheiding moest hij een aanzienlijk deel van zijn vermogen afstaan aan zijn ex-vrouw. En zij staat daardoor momenteel in de top 20 van rijkste mensen ter wereld. Bizar toch?

Vind je het moeilijk om voor te stellen hoe rijk Bezos, of een van de andere mannen van deze top 5 is. Dan is dit artikel wellicht iets voor jou. Hierin wordt een visualisatie gemaakt van die enorme rijkdommen.

Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd naar de rijkste mensen van Nederland? Lees dan dit artikel.

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.