Zelf je nagels verzorgen 5 handige tips!
Saved Read later
Deel dit bericht

Zelf je nagels verzorgen: 5 handige tips!

Misschien ging je wel regelmatig naar de manicure en kan dat nu even niet. Of misschien verzorg je al langer je nagels zelf, maar ben je op zoek naar handige tips. Hoe verzorg je je nagels? Waar moet je rekening mee houden bij nagelverzorging thuis? Wij geven je een paar handige tips voor nagelverzorging!

1. Begin bij je nagelriemen

Hoewel het slechts een detail lijkt, zijn je nagelriemen erg belangrijk. Ze beschermen de nagelwortel en zorgen voor een gezonde groei van de nagel. Je nagelriemen zijn er om ontstekingen te voorkomen. Haal ze dan ook niet weg, maar smeer ze in met een speciale crème. Met een goede nagelriemcrème worden de nagelriemen weer soepel en gezond. Bovendien krijgen je nagels ook een gezonde glans door de crème.

2. Verzorg je nagels met de juiste producten

Wanneer je je nagels gaat verzorgen, is het uiteraard goed om voor producten met goede ingrediënten te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een nagelolie om je nagels sterker te maken en de nagelgroei te stimuleren. Maar ook op het gebied van nagellak heb je heel veel keuze. Een vegan gellak set is dan echt een aanrader.

Gellak blijft veel langer zitten dan standaard nagellak. Dat kost je dus minder tijd en moeite, maar is ook beter voor je nagels. Bij een standaard nagellak ben je al snel met een nagellakremover met aceton in de weer om de afbladderende restjes weg te werken. Een gellak blijft zo’n 2 tot 3 weken mooi. Bij Yinger kun je volop inspiratie opdoen!

Bekijk ook:
LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel review

3. Vijlen in plaats van knippen

Je nagels moeten regelmatig geknipt worden, omdat ze anders tenslotte veel te lang zouden worden. Maar wist je dat knippen eigenlijk helemaal niet zo goed is? Je veroorzaakt veel sneller beschadigingen aan je nagels dan wanneer je een vijl gebruikt. Een glasvijl is beter dan een gewone vijl. De structuur hiervan is wat fijner, waardoor de nagelrand beschermd wordt. Een glasvijl gaat ook veel langer mee en is gemakkelijk schoon te houden. Vijl altijd zoveel mogelijk dezelfde kant op, dit is beter voor je nagels.

Nagelverzorging

4. Gebruik ook eens een tijdje geen nagellak

Nagellak is prachtig en eigenlijk kunnen we helemaal niet meer zonder. Maar voor je nagels is het wel goed om bijvoorbeeld eens een paar dagen geen nagellak te gebruiken. Zo krijgen je nagels weer meer zuurstof en wordt de groei van gezonde nagels gestimuleerd. En op zulke gezonde nagels komt een laagje gellak natuurlijk nog mooier uit!

Bekijk ook:
Besparen op boodschappen: 5 tips voor vrijgezellen

5. Denk ook aan je handen

Als je nagels mooi zijn, moeten je handen dat natuurlijk ook zijn. Voor een optimale verzorging gebruik je een hydraterende handcrème, die ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt. Deze crème is ook weer goed voor je nagelriemen en nagels. Het is vooral belangrijk dat je een goede crème gebruikt bij koud weer of wanneer je in aanraking bent geweest met schoonmaakmiddelen. Dit zorgt vaak voor een erg droge huid. Smeren dus!

Problemen met je nagels? Vitaminetekort!

Heb je problemen met je nagels en zien deze er niet gezond uit? Dan kan dit wijzen op een vitaminetekort. Tegenwoordig zijn er tal van vitamines voor haar, huid en nagels. De stofjes hierin zorgen ervoor dat je haar, huid en nagels sterker worden en hun oude glans terugkrijgen. Zo is bijvoorbeeld bekend dat vooral de B-vitamines veel te maken hebben met gezonde nagels. Met name vitamine B8, ook wel biotine genoemd, is hierbij belangrijk. Een supplement met vitamine B slikken, zou dus een goede aanvulling op je voeding kunnen zijn, wanneer je merkt dat je nagels niet meer zo gezond zijn als normaal. Vraag wel altijd even advies aan je huisarts voor je zomaar supplementen of vitamines gaat slikken.

Avatar foto
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.