blank

Dit zijn de rijkste Nederlanders

0 Shares

Van hard werken is nog nooit iemand rijk geworden, andere voor je laten werken werkt vaak veel beter. Wil je graag een gouden toilet, de nieuwste Ferrari en een huis met 15 badkamers? Kijk dan even naar deze voorbeelden, dit zijn namelijk de rijkste Nederlanders.

Als je trouwens dacht dat die buurman die de lotto vorige week won, voorkomt in deze lijst stellen we je alvast teleur. In Nederland zijn steeds meer miljonairs maar ook steeds meer miljardairs en vooral de laatste groep zien we in deze lijst terug.

10 – Marcel Boekhoorn (2,0 miljard euro)

joeppoulssen© / 123rf.com

Deze ondernemer en investeerden ken je misschien niet, maar het is in miljardairsland geen onbekende. Boekhoorn maakte een fortuin met de aankoop en vooral de verkoop van Telfort. Telefonie is goud waard blijkt maar weer eens. De man heeft daarnaast een vinger in de pap van minimaal 30 bedrijven waaronder het Ouwehands Dierenpark.

Altijd een zwak gehad voor Panda’s? Bedank Boekhoorn, dankzij hem kun je in dit dierenpark twee exemplaren komen bekijken.

9 – Wim van der Leegte (2,1 miljard euro)

Artem Konovalov©/ 123rf.com

Met 2,1 miljard kunnen we veilig stellen dat in tegenstelling tot zijn naam, de portemonnee van Wim van de Leegte zeker niet leeg is. Wim is een echte zakenman, toen hij slechts 19 jaar oud was nam hij het bedrijf van zijn vader over. Dit bedrijf heet momenteel VDL Groep en als je bedrijf de noemer Groep in haar naam heeft dan betekend het vaak dat je goede zaken doet.

Heb je ooit in een bus gezeten? Waarschijnlijk zat daar een onderdeel in van deze VDL Groep. De zoon van Wim, die heeft het bedrijf intussen overgenomen maar vader Wim is nog altijd groot aandeelhouder. Groot genoeg voor 2,1 miljard.

8 – Karel van Eerd (2,3 miljard euro)

joeppoulssen © /123RF com

Nog een naam die je waarschijnlijk niet kent, van Eerd. Zeggen we Jumbo dan begrijp je misschien wat beter waarom deze man op de achtste plaats van rijkste Nederlanders staat. Iedereen moet toch eten moet Karel gedacht hebben toen hij voor 1 miljoen Jumbo kocht. Neem je vervolgens Super de Boer en C1000 over en je bent ineens de nummer twee net na Albert Heijn.

Bekijk ook:
De 5 meest bijzondere gevangenissen ter wereld

Hij had natuurlijk helemaal gelijk, iedereen moet eten en zo aten wij met zijn allen zijn bankrekening vol. 2,3 miljard euro het is een berg waar Dagelbert Duck trots op zou zijn.

7 – Hans Melchers (2,4 miljard euro)

Jacek Nowak© / 123rf.com

Chemie, investeren in HAL investments, voor je het weet ben je zo rijk als Hans Melchers. Begin daarnaast nog een stichting (Hans Melchersfonds) waarmee je op kunt komen voor personen en instellingen welke valselijk zwartgemaakt zijn door de media, financieel opkomen bedoelen we dan. Verzamel realistische kunst en stel deze ten toon aan het publiek.

Lekker genieten en een beetje de filantroop uithangen dus, dat is wat je prima kunt doen van 2,4 miljard euro natuurlijk. Leuke kunst trouwens hoor, Hans Melchers.

6 – John Fentener van Vlissingen (2,4 miljard euro)

iakovenko© / 123rf.com

Sommige mensen hebben het geluk dat ze geboren worden in een met goud en diamanten ingelegde wieg (figuurlijk dan), John Fentener van Vlissingen is zo een geluksvogel. Zijn rijke vader was president-directeur van de Steenkolen Handels Vereniging. Zelf kwam John op het idee om BCD Holdings N.V. op te richten. Van alles doen wat met vakanties te maken heeft was het plan.

Een prima plan, parkeren in de buurt van een vliegveld bijvoorbeeld bleek een goud idee van John Fentener van Vlissingen. Intussen is hij in 97 landen actief en heeft het bedrijf een omzet van 22,8 miljard dollar.

5- Ralph Sonnenberg (2,6 miljard euro)

brizmaker ©/ 123rf.com

Ralph Sonnenberg, je weet wel het brein achter Luxaflex die plastic strips welke je voor je raam hebt hangen. Hoewel Luxaflex misschien niet erg luxe zijn, flex zijn ze in ieder geval wel voor je bankrekening als je de bedenker bent. Vader Henry richtte het bedrijf in 1919 op Hunter Douglas N.V. heet het bedrijf nu. In 1939 maakte de familie Sonnenberg de overstap naar Nederland, als Joodse familie was het in Duitsland niet echt plezierig meer en zo kreeg Nederland er een rijke familie bij.

Bekijk ook:
Verboden snacks en drankjes

Het bedrijf waar Ralph grootaandeelhouder van is, leidt Ralph samen met zijn twee zonen, Mark en David. De zaken gaan goed, en Ralph zien we daarom terug op nummer vijf van de lijst met rijkste Nederlanders.

4 -John de Mol (2,5 miljard euro)

Kobby Dagan © / 123rf.com

Een mol is vaak stekeblind, John de Mol heeft echter een oog voor zaken, media zaken. Je kent hem natuurlijk van de TV. Niet alleen in Nederland trouwens, als eigenaar van Talpa Media, Talpa beheer en mede eigenaar van SBS gaat het goed met John de Mol. Hits als Big Brother vlogen de wereld over en het geld stroomt lekker binnen bij onze mediakoning.

Er was nog een tijd dat John de Mol werkte voor de TROS als assistent-assistent-producer. Ik dacht altijd dat als je assistent was je vooral andere moest assisteren. Dat je zelf in de functie van assistent een assistent kon hebben de assistent-assistent wist ik niet. Hoewel ik niemand ken die assistent-assistent wil zijn, als je vervolgens opklimt tot 2,5 miljard is het misschien zo een slechte functie nog niet.

3 – Gérita en Inge Wessels (3,6 miljard euro)

Ihar Leichonak ©/ 123rf.com

De naam Wessels ken je misschien wel van Bouwbedrijf Wessels waar Dik Wessels eigenaar van was. Deze man maakte miljarden met de bouw, misschien ook wel door het vooral niet bouwen van woningen zodat er een tekort is in Nederland aan huizen en huizen lekker duur blijven. Bouwen en niet bouwen, als je dat combineerd verdien je in dit land miljarden.

Bekijk ook:
Wat zegt je sterrenbeeld over je?

In 2017 blies Dik zijn laatste adem uit en zijn dochters kregen de erfenis. Quote besloot een beetje vals te spelen en gooide de erfenis op een hoop om zo Gérita en Inge aan een gezamenlijke 3e plaats te helpen. Misschien moesten er wat meer vrouwen aan de top, hoe dan ook op drie zien we dus de zussen Wessels.

2 – Frits Goldschmeding (4,4 miljard euro)

ricochet64 © / 123rf.com

Ben je ooit op zoek geweest naar een baan? Misschien dat je op dat moment wel een van de vele Randstad uitzendbureau kantoren bent binnengestapt. Je ging vervolgens aan het werk en natuurlijk streek Randstad het grootste deel van je verdiensten op. Bemiddeling op de arbeidsmarkt is een goud waard, zeker in de Randstad waar vele stedelingen allemaal vechten om die enen baan.

Goldschmeding was de lachende derde in het verhaal en ging er met het bot vandoor, een bot van 4,4 miljard euro. Je zou denken dat je dan wel de rijkste Nederlander bent, maar nee de nummer 1 is nog een heel stuk rijker.

1 – Charlene de Carvalho-Heineken (14,2 miljard euro)

monticello© / 123rf.com

Toen mr. Heineken kwam te overlijden kreeg dochter Charlene de Carvalho-Heineken een lekkere 3 miljard bijgeschreven op haar bankrekening. Voeg daar nog even 25% van de aandelen van Heineken aan toe en je kan een lekker biertje drinken. Deze rijkgeboren vrouw staat al jaren op de plek waar we eerst jaren haar vader zagen, namelijk de eerste plek in de lijst met rijkste Nederlanders.

Zeg je bier, dan zeg je Heineken. Het is misschien niet het meest lekkere biertje, het is in ieder geval wel het best op de markt gezette biertje ter wereld. Heineken is voor bier wat Coca-Cola is voor Cola. De rijkste Nederlander is druk bezig als directrice van Heineken al geeft ze zelf wel toe dat “het voelt alsof het niet haar bedrijf is.”

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.