Top 10 Queen songs 9
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 Queen songs

In deze top 10 Queen songs zetten we de populairste liedjes van de legendarische band voor je op een rij. Wat is jouw favoriete Queen song?

De volgende 10 Queen songs hebben de meeste views op YouTube verzameld:

10. Killer Queen

“She's a Killer Queen. Gunpowder, gelatine. Dynamite with a laser beam. Guaranteed to blow your mind. Anytime.”

Op de tiende plaats in de top 10 Queen songs staat Killer Queen. Dit bekende liedje – dat werd geschreven door Freddie Mercury – is maar liefst 219 miljoen keer afgespeeld op YouTube. Killer Queen verscheen op het album Sheer Heart Attack in 1974 en bereikte de tweede plaats in de Engelse hitlijsten. Het was tevens de eerste hit song van Queen in de Verenigde Staten.

9. We Are The Champions

“We are the champions, my friends. And we'll keep on fighting till the end. We are the champions. We are the champions. No time for losers ‘Cause we are the champions of the World.”

De bekende song We Are The Champions kan natuurlijk ook niet ontbreken in deze top 10 Queen songs en heeft een negende notering te pakken. Dit overwinningsliedje is op YouTube ongeveer 239 miljoen keer afgespeeld. We Are The Champions is een ouder nummer van Queen dat in 1977 werd geschreven door Freddie Mercury. Het liedje was te beluisteren op het album News of the World en wordt vandaag de dag nog volop gebruikt bij grote sportevenementen en andere happenings waar het publiek opgezweept moet worden.

8. Radio Ga Ga

“All we hear is radio ga ga. Radio goo goo. Radio ga ga”

Het liedje Radio Ga Ga staat op de achtste plek in de top 10 Queen songs. De single werd geschreven door de drummer Roger Taylor en heeft op YouTube maar liefst 251 miljoen clicks verzameld. Radio Ga Ga werd eind 1983 opgenomen door Queen en verscheen in 1984 als openingsnummer op het album The Works. In Engeland was de song destijds enorm populair en wist het zelfs de nummer 1 positie van de hitlijsten te bereiken.

Bekijk ook:
Smaaktest: Naar welke muziek/artiest luister jij liever?

7. Under Pressure

“It's the terror of knowing. What this world is about. Watching some good friends. Screaming ‘Let me out'!”

Samen met David Bowie kwam Queen met de enorme hit single Under Pressure en die staat op de zevende plek in de top 10 Queen songs. Op YouTube is het liedje ruim 294 miljoen keer bekeken. Under Pressure kwam in 1981 uit en was wereldwijd een enorme hit. In Engeland bereikte de top song de eerste plek van de hitlijsten en dat gebeurde ook in tien andere landen – waaronder in ons eigen landje.

https://www.youtube.com/watch?v=YoDh_gHDvkk

6. Somebody To Love

“Can anybody find me somebody to love?”

Op de zesde plek in de top 10 Queen songs staat het bekende nummer Somebody To Love. Dit is zonder enige twijfel een van de mooiste Queen songs en inmiddels heeft Somebody To Love meer dan 386 miljoen views op YouTube. Ook deze hit is afkomstig van de magische handen van Freddie Mercury. Het liedje werd in 1976 uitgebracht en stond op het album A Day at the Races.

5. We Will Rock You

“We will, we will rock you!”

Dit nummer ken je vast, want We Will Rock You is ongetwijfeld een van de beroemdste Queen Songs ooit en het zal daarom ook weinig mensen verrassen dat dit liedje met een vijfde plek hoog in de top 10 Queen songs staat. Het soort van onofficiële broertje van We Are The Champions is op YouTube inmiddels meer dan 489 miljoen keer afgespeeld. We Will Rock You werd geschreven door gitarist Brian May en kwam in 1977 uit met het album News of The World.

4. Another One Bites the Dust

“Hey I'm gonna get you too. Another one bites the dust.”

De vierde plek van de top 10 Queen songs wordt in beslag genomen door Another One Bites the Dust. Deze bekende Queen song is maar liefst 502 miljoen keer afgespeeld op YouTube en het is daarmee een van de weinige Queen songs die meer dan een half miljard keer is beluisterd op het platform. Another One Bites the Dust werd geschreven door bassist John Deacon en kwam in 1980 uit op het album The Game.

Bekijk ook:
Muziekquiz: Kan jij deze liedjes afmaken?

3. I Want To Break Free

“God knows, God knows I want to break free.”

I want to Break Free staat op de derde plek in de top 10 Queen songs met ruim 516 miljoen views op YouTube. Het liedje werd in 1983 geschreven door bassist John Deacon en stond op het Album The Works. I Want To Break Free is ongetwijfeld een van de meer spraakmakendere Queen songs doordat de videoclip enigszins controversieel was. In de clip zijn de heren van Queen te zien als typische huisvrouwen, en dat was in die tijd toch een bijzonder gezicht. Veel mensen konden de humor er toch wel van inzien, maar in Amerika viel de grap totaal verkeerd. Queen verloor daardoor (tijdelijk) veel fans in het conservatieve land en de videoclip was zelfs even verbannen van zender MTV.

2. Don't Stop Me Now

“Don't stop me. ‘Cause I'm having a good time, having a good time.”

Op de tweede plek in de top 10 Queen songs staat Don't Stop Me Now. Dit populaire liedje is op YouTube meer dan 705 miljoen keer afgespeeld en is daarmee de op één na populairste Queen song op het platform. Don't Stop me Now staat op het album Jazz en werd geschreven door Freddie Mercury in 1978.

1. Bohemian Rhapsody

“Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landside. No escape from reality.”

Er is natuurlijk geen twijfel mogelijk over de nummer 1 van deze top 10 Queen songs. Er is uiteindelijk maar één liedje dat deze eer kan krijgen en dat is het Bohemian Rhapsody; een van de mooiste nummers aller tijden. Het magnum opus van Queen is op YouTube meer dan 1.3 miljard keer afgespeeld en die cijfers zeggen eigenlijk al meer dan genoeg. Het nummer verscheen in 1975 op het album A Night at the Opera en geniet wereldwijd van enorme aanzien. Ook in Nederland kent deze Queen song enorm veel fans. Zo stond Bohemian Rhapsody onder meer zeventien keer op de eerste plek in de top 2000.

Wat is jouw favoriete liedje van Queen? Staat deze in de top 10 Queen songs, of heb je een andere favoriet?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.