Corona en besmettingen in een vliegtuig 13
Corona en besmettingen in een vliegtuig
Saved Read later
Deel dit bericht

Corona en besmettingen in een vliegtuig

Hoe zit het nu eigenlijk met corona en de vliegreizen die er ondernomen worden? Men denkt dat de kans dat er een besmet persoon aan boord van een vliegtuig zit, mogelijk toch veel hoger is dan dat men in eerste instantie had gedacht. Men heeft berekend dat minstens zesendertig procent van de vluchten vanuit ons land naar Canada iemand aan boord had die besmet was.

Dit blijkt uit data die is ingezien. Het aantal mensen die besmet met een vliegtuig reist, is fors hoger dan de berekening die het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum eerst had gedaan. Uit cijfers die het NLR had berekend werd uitgegaan van maximaal negen procent. Zij hadden berekend dat het niet meer dan dat percentage zou zijn op alle vluchten die vanuit ons land vertrekken.

De heer Bolkestein heeft het data-onderzoek gedaan op basis van gegevens over vluchten in de maand juli. Hieruit blijkt dat er ruim veertienhonderd vluchten zijn geweest waarvan vijfentwintig procent van die vluchten iemand aan boord hebben gehad die besmet bleek te zijn.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Controle

Het gaat dus ergens niet helemaal goed bij de manier waarop de corona testen worden gedaan en opgespoord. Mensen met een corona besmetting kunnen ongemerkt op een vlucht mee wanneer bijvoorbeeld de test niet goed is uitgevoerd. Er moet volgens Bolkestein goed worden gekeken waar het mis gaat met dit systeem. Wat is de kans dat iemand die besmet is, aan boord zit en vervolgens iemand anders besmet? De onderzoeksresultaten kunnen van belang zijn bij de inschatting van de besmettingsrisico’s.

Vraagtekens bij bewering overheid over besmettingen met Corona

Er wordt door de overheid gezegd dat men veilig kan vliegen maar de data van Bolkestein laat zien dat wij hier vraagtekens bij moeten zetten. De kans dat je in een vliegtuig iemand tegen het lijf loopt die besmettelijk is blijkt groter te zijn dan gedacht. Op dit moment is de voorwaarde om te vliegen dat je een vaccinatiebewijs kan laten zien of dat je in de 24 uur voor de vlucht een negatieve PCR test hebt gehad.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Je kan echter in die 24 uur nog gemakkelijk besmet raken. Dit zegt misschien toch iets over hoe de situatie op het vliegveld zelf is. Het is er altijd heel druk en de anderhalve meter kan niet altijd worden gehandhaafd. Mensen houden zich er ook lang niet altijd aan. Ook wordt er amper een mondkapje gedragen op Schiphol.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.