3 tips voor onderhoud aan je woning 14
Saved Read later
Deel dit bericht

3 tips voor onderhoud aan je woning

Om jouw woning leefbaar te houden, maak je hem waarschijnlijk regelmatig schoon. De meeste mensen gaan wekelijks met de stofzuiger, dweil en/of een doekje door hun huis heen. Hierdoor wordt het niet alleen schoon, maar de kans op schade aan bepaalde onderdelen wordt eveneens een stuk kleiner. Toch biedt schoonmaken niet altijd uitkomst. Nee, want je ontkomt zo nu en dan ook niet aan onderhoud. Weet je niet hoe je dit aanpakt? Wij zetten hier 3 tips voor onderhoud aan je woning op een rijtje.

1. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen
Voor onderhoud worden regelmatig scherpe voorwerpen gebruikt. Zo grijpen veel mensen naar een schroevendraaier of een mes(je). Deze gereedschappen maken onderhoud aan jouw woning een stuk makkelijker, maar er zitten ook risico’s aan. Schroevendraaiers en messen zijn namelijk scherp. Hierdoor richt je makkelijk en snel schade aan. Laat deze voorwerpen daarom liever links liggen. Dit geldt overigens ook voor schuursponsjes. Vlekken verdwijnen vaak binnen een handomdraai als je zo’n sponsje gebruikt, maar op sommige oppervlakken blijven krassen achter. Gebruik daarom liever ook geen schuursponsjes bij onderhoud aan jouw woning.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

2. Onderhoud de trap zo nu en dan
In ieder huis wordt de trap veelvuldig gebruikt. Dit komt vooral doordat de meeste Nederlanders boven slapen. ’s Avonds gebruiken zij de trap om naar boven te gaan en ’s ochtends gaan ze via de trap weer naar beneden. Als je met meerdere mensen in een huis woont, wordt de trap intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Vandaar dat veel mensen hem regelmatig stofzuigen en dweilen.

Schoonmaken heeft helaas geen zin meer als er één of meerdere treden versleten zijn. In dat geval zit er niets anders op dan de trap renoveren. Dit kan tegenwoordig op verschillende manieren. Eén van de makkelijkste en goedkoopste manieren is de trap bekleden. Je bekleedt de treden dan met vloerbedekking, pvc of hout. Maar wat kost een trap bekleden? Dat hangt van een aantal factoren af. Zo is niet iedere bekleding even duur. Daarnaast maakt het uit of je zelf met de trap aan de slag gaat of hier een vakman voor inhuurt.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

3. Vergeet de vloer niet
De vloer in huis heeft behoorlijk wat te verduren. Er lopen immers allerlei mensen overheen. Daarbij komt dat een vloer wordt blootgesteld aan allerlei soorten rommel. Er kunnen etensresten op vallen, maar ook zand en water. Reden genoeg om de vloer te onderhouden. Heb je een houten vloer of tapijt? Dan kost onderhoud je behoorlijk veel tijd. Als je hier niet langer op zit te wachten, kun je overwegen jouw vloer te vervangen. Een pvc vloer hoef je namelijk nauwelijks te onderhouden. Voordat jij je vloer vervangt, ben je ongetwijfeld eerst benieuwd naar de kosten van een pvc vloer leggen. Omdat er onderscheid wordt gemaakt tussen click pvc en plak pvc is dit op voorhand lastig te zeggen. Vraag daarom liever offertes op bij verschillende vakmannen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.