Top 10 Europese landen met de meeste inwoners 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 Europese landen met de meeste inwoners

Op de wereld leven ongeveer 7.5 miljard mensen. Een relatief klein deel woont daarvan in Europa. In ons continent leven er ongeveer 746 miljoen mensen. Maar, waar wonen zij allemaal? Wil je dat weten? Lees dan deze top 10 Europese landen met de meeste inwoners. 

Deze top 10 Europese landen met de meeste inwoners is samengesteld op basis van data van de website Worldometers. De aantallen zijn afgerond op hele miljoenen.

10. Nederland – 17 miljoen mensen

Dat zag je misschien niet aankomen! Maar, ons kleine kikkerlandje staat toch echt in de top 10 Europese landen met de meeste inwoners. In Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen en dat is ruim voldoende voor de tiende plek in deze top 10. De nummer 11 van deze lijst blijven we met gemakt voor. Dat is namelijk België, met iets minder dan 12 miljoen inwoners. Verslaan we de Belgen ten minste nog ergens mee.

Bekijk ook:
Top 10 grootste steden van Nederland

9. Roemenië – 19 miljoen mensen

Na Nederland komt Roemenië in deze top 10. In Roemenië wonen iets meer dan 19 miljoen mensen en daarmee pakt het land de negende plek. In de toekomst kan Nederland Roemenië nog wel in gaan halen. Want, waar de Nederlandse bevolking steeds groter wordt, neemt het aantal inwoners in Roemenië een klein beetje af. Over een aantal jaar kan Nederland dan zo maar op de negende plek staan.

Top 10 Europese landen met de meeste inwoners 15

8. Polen – 38 miljoen mensen

Tussen de nummer negen en de nummer acht van de top 10 Europese landen met de meeste inwoners zit nogal een verschil. Waar er “slechts” 19 miljoen mensen in Roemenië wonen, leven er bijna 38 miljoen mensen in Polen. Dat is bijna twee keer zoveel! Polen pakt daarmee met gemak de achtste plek in deze top 10.

Bekijk ook:
Top 100 vakantiebestemmingen in Europa

7. Oekraïne – 44 miljoen mensen

Net boven Polen staat Oekraïne. In Oekraïne wonen iets minder dan 44 miljoen mensen en daarmee pakt het land de zevende plek in de top 10 Europese landen met de meeste inwoners. Vergeleken met het landoppervlak is dat wat weinig. Want, Oekraïne is het op één na grootste land van ons continent.

Kiev

6. Spanje – 47 miljoen mensen

Dat een land zoals Spanje in de top 10 Europese landen met de meeste inwoners staat zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen. In Spanje wonen iets minder dan 47 miljoen mensen en daarmee staat het land op de zesde plek in deze top 10. Dat klopt ongeveer ook wel als je dat vergelijkt met het landoppervlak van Spanje. Spanje is namelijk het op drie na grootste land van Europa.

Bekijk ook:
Top 5 hoogste standbeelden ter wereld

5. Italië – 60 miljoen mensen

In Italië wonen er nog veel meer Europeanen. Met ruim 60 miljoen inwoners staat Italië op de vijfde plek in de top 10 Europese landen met de meeste inwoners. Dat worden er waarschijnlijk alleen niet meer, want in Italië is er sprake van een kleine bevolkingsafname.

Italië

4. Frankrijk – 65 miljoen mensen

Op de vierde plek in deze top 10 staat Frankrijk. Frankrijk is het op twee na grootste continent van Europa, dus het is ook niet verrassend dat hier veel Europeanen wonen. In Frankrijk wonen er momenteel ruim 65 miljoen mensen, ruim voldoende voor de vierde plek.

Bekijk ook:
Top 5 grootste steden ter wereld

3. Verenigd Koninkrijk – 68 miljoen mensen

Tsja, als je “land” uit meerdere landen bestaat, dan is een plek in de top 10 Europese landen met de meeste inwoners niet zo verrassend. In het Verenigd Koninkrijk wonen er namelijk ongeveer 68 miljoen mensen. De meeste daarvan wonen in Engeland, dat zijn ongeveer 56 miljoen mensen. De rest vind je in Schotland, Wales en Noord-Ierland. Dat zijn natuurlijk best veel mensen, maar in het Verenigd Koninkrijk woont uiteindelijk nog steeds minder dan 1 procent van de totale wereldbevolking.

United Kingdom

2. Duitsland – 84 miljoen mensen

In Duitsland wonen er ongeveer 84 miljoen mensen en daarmee staat Duitsland op de tweede plek in deze top 10. Duitsland is daarmee veruit een van de meest bevolkte landen van ons continent, maar ook van de wereld. Onze oosterburen staan namelijk tevens op de 19e plek in de top 20 landen met de meeste inwoners wereldwijd. Best indrukwekkend, al blijft het percentage van mensen dat in Duitsland woont niet heel bijzonder. Net iets meer dan 1 procent van de totale wereldbevolking woont namelijk in Duitsland.

Bekijk ook:
Top 10 landen met de meeste inwoners

1. Rusland – 146 miljoen mensen

Het Europese land met de meeste inwoners is Rusland. In Rusland wonen er ongeveer 146 miljoen mensen en het land pakt daarmee zonder enige twijfel de eerste plek in de top 10 Europese landen met de meeste inwoners. Ook niet zo verrassend, want Rusland is namelijk ook het grootste land ter wereld. Desondanks dat, wonen er relatief niet veel mensen in Rusland als je dat vergelijkt met andere landen uit de wereld. In de top 10 landen met de meeste inwoners staat Rusland namelijk slechts op de negende plek. Daarmee woont slechts ongeveer 2 procent van alle mensen in Rusland. Net iets minder dan in China bijvoorbeeld, waar meer dan 18 procent van alle mensen wonen.

Top 10 Europese landen met de meeste inwoners 16

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.