in ,

Welke opties zijn er buiten de woningvereniging om te huren?

We weten allemaal hoe lastig het kan zijn om in aanmerking te komen voor een huurhuis. Vooral in de grotere steden zoals Rotterdam, Amsterdam, Breda en soortgelijke steden kan het nog wel eens jaren duren eer dat je eindelijk een huurhuis binnen hebt weten te halen. Het is dan ook niet onverstandig om eens te kijken naar opties buiten de woningvereniging. Ben jij ook van plan om te verhuizen, of jouw eerste huis te bemachtigen? Lees dan gauw verder!

Waarom een woning huren in Rotterdam?

Voor velen is Rotterdam een aantrekkelijke stad om te wonen. Het nachtleven is hier actief, er zijn genoeg winkels om een dagje te shoppen, er is veel natuur en je hebt alles in de buurt. Maar daarnaast is Rotterdam ook een populaire stad door zijn werkaanbod, het aantal scholen met specialiteiten die er gevestigd zijn, en de verbinding van Rotterdam met andere steden. Je kan binnen een uurtje al in Amsterdam, Arnhem en zelfs Zeeland zijn. Het is dus de perfecte locatie voor iemand die vooral op zoek is naar veel mogelijkheden.
Het is echter nog niet zo makkelijk om een sociale woning te huren in Rotterdam. Als je eenmaal op de wachtlijst staat kan het nog wel jaren duren voordat je eindelijk eens in de top 10 eindigt. Dit heeft vooral te maken met het grote aantal inwoners wat Rotterdam heeft, maar ook met het grote aantal wachtenden die een urgentieverklaring hebben.

Woning huren in Rotterdam

Je wilt uiteindelijk toch die woning in Rotterdam hebben. Misschien heb je daar wel vrienden en familie zitten, of wil je simpelweg gewoon in de buurt van jouw werk of opleiding wonen om zo de reistijd te verminderen. Wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar woningen buiten de woningvereniging om. Huurwoningen in Rotterdam zijn voor een prikkie te vinden zonder al die vervelende wachttijden, je moet alleen wel weten waar je moet zoeken. Je kunt natuurlijk op zoek gaan naar een kraakpand, maar dat geeft geen zekerheid. Jij wilt gewoon zeker weten dat je in jouw woning kunt blijven wonen zonder er op elk moment uitgegooid te kunnen worden. Je bent dus op zoek naar een particuliere verhuurder of een andere organisatie. Er zijn bijvoorbeeld veel makelaars die een woning kopen om deze vervolgens te verhuren. Daarnaast heb je ook nog de mensen die een tweede huis hebben en een extra zakcentje willen verdienen door hun huis te verhuren.

Wat kun je in Rotterdam doen?

De vraag is natuurlijk waarom je überhaupt in Rotterdam zou willen wonen. Is er wel iets te doen? Het is toch een handelsstad? Dat klopt! Maar naast import en export heeft Rotterdam nog een hoop meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van tig winkelcentrums waar je jezelf de hele dag kunt uitleven? En als je niet in Rotterdam wilt shoppen dan kun je gebruik maken van het indrukwekkende openbaar vervoer wat Rotterdam te bieden heeft zoals de bus, de trein, maar ook de tram of metro. Als je eenmaal een woning hebt bemachtigd via een website zoals huurstunt.nl, dan kom je ook kwa opleiding niets tekort in Rotterdam. Of het nu om een basisschool, middelbare school of een college gaat, Rotterdam heeft het allemaal in diverse beroeps- en religietakken. Ook voor de volwassenen onder ons die graag iets willen bijleren voor hun beroep zijn er genoeg mogelijkheden.
Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Mysterie rond meer vol met skeletten in Himalaya gebergte

      Top 10 Europese landen met de meeste inwoners