Foutje, volledig schoolbestuur stapt op
Saved Read later
Deel dit bericht

Foutje! Volledig schoolbestuur stapt op

Het zijn bijzondere tijden en dat zal jou ook niet zijn ontgaan. Het leven is ineens op sommige punten compleet anders dan we gewend waren. Dat geldt niet alleen in Nederland, maar ook in een groot deel van de rest van de wereld. Ineens zijn de scholen dicht en is er voor een deel van het onderwijs alleen nog maar een online mogelijkheid. Maar de mogelijkheden online vormen tegelijkertijd een risico.

In Californië, dat zwaar is getroffen door het coronavirus, zijn de basisscholen ook nog gesloten. Dat is geen pretje voor veel ouders, omdat ze er ineens een nieuwe taak bij hebben: lesgeven aan hun eigen kinderen. In de VS zijn de sociale voorzieningen minder goed dan bij ons. Inmiddels hebben de meeste Amerikanen wel twee cheques van de overheid gekregen, maar dat is in een periode van bijna een jaar vaak maar een kleine pleister op de wonde. Zeker als je tot de groep behoort aan de onderkant van de maatschappij moet je wel een inkomen bij elkaar scharrelen om de eindjes aan elkaar te knopen. In Californië is het leven niet goedkoop.

De online meeting

Het schoolbestuur van een basisschool in Californië spoorde de ouders geregeld aan om met hun klachten te komen en te overleggen. Daar werd flink gebruik van gemaakt, maar de echte vraag was uiteraard wanneer de school weer geopend zou worden voor de kinderen. Veel ouders raakten steeds meer in de knoop en voerden de druk op het bestuur op. De vergadering van het bestuur over deze problemen vond deze keer online plaats, besloten en vertrouwelijk. Maar ook schoolbestuurders zijn uiteraard maar mensen.

Schoolbestuur stapt op foutje

En wat de oorzaak ook was, het gebeurde. Een lid van het schoolbestuur maakte een licht onaardige opmerking over die ouders, die blijkbaar alleen maar op zoek waren naar een goedkope oppas en geen begrip hadden voor de positie van leerkrachten en het bestuur. Was het daar maar bij gebleven! Helaas was dit slechts het begin en de roddels die daarna te berde werden gebracht over de ouders waren niet mis. Er werden zelfs regelmatig woorden gebruikt waarvoor een leerling de klas zou worden uitgestuurd. Gelukkig was het allemaal vertrouwelijk en zou niemand dit ooit zien of horen.

Bekijk ook:
Hilarische blunders met Zoom

De meeting wordt via de social media verspreid

De schoolbestuurders hadden blijkbaar te weinig verstand van internet of te veel vertrouwen in derden. Het duurde namelijk niet lang of de gehele meeting was te bekijken op de social media. Wie de beelden opgenomen heeft en ze daarna openbaar heeft gemaakt, zal waarschijnlijk nooit bekend worden. Het schoolbestuur had inmiddels wel andere zorgen nu de kat echt uit de zak was.

De voorzitter zag de bui wel hangen. Hij trad af en probeerde de zaak nog een beetje te redden door aan te geven dat deze vergadering geen juist beeld gaf van hoe het bestuur over de ouders dacht. Die ouders vroegen zich daarentegen ook daardoor juist af hoe er in andere vergaderingen dan over hen werd gesproken. Er was in ieder geval geen houden meer aan en de dag na het aftreden van de voorzitter volgde ook de rest van het bestuur. Of dat genoeg is, zal nog moeten blijken. Het is immers beslist niet ondenkbaar dat deze muis nog wel een staartje zal krijgen, in een kleine stad waar mensen elkaar regelmatig tegenkomen. De video is inmiddels van het internet verwijderd.

Het is beslist een goede les voor iedereen die vandaag de dag tijd ook regelmatig een online vergadering bijwoont. Tel eerst tot 10 voordat je wat onaardigs zegt over iemand. Je weet nooit zeker wie er meekijkt.

Bekijk ook:

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.