Top 10 beste tennissers ter wereld van dit moment 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 beste tennissers ter wereld van dit moment

Wie zijn de beste tennissers ter wereld? In deze top 10 geven we een antwoord op die vraag!

Deze top 10 beste tennissers ter wereld van dit moment is samengesteld op basis van de laatste ATP-ranking. Dit is een officiële rangschikking die gebaseerd is op de prestaties van de mannelijke tennissers. Hierbij verdienen spelers punten met overwinningen in toernooien en wedstrijden.

10. Matteo Berrettini – 3.453 punten

Matteo Berrettini staat op de tiende plek in deze top 10 beste tennissers ter wereld van dit moment. De 24-jarige Italiaan heeft op de huidige ATP ranking maar liefst 3.453 punten verzameld. Nog niet zo lang geleden stond hij iets hoger op de ranglijst, want in 2019 wist hij zelfs een achtste notering te pakken. Op de Grand Slams – de belangrijkste tennistoernooien – heeft hij nog niet echt een verpletterende indruk kunnen maken. Zijn beste prestatie vond ook plaats in 2019, toen hij de halve finale van de US Open bereikte. In totaal heeft Berrettini drie titels gewonnen.

9. Diego Schwartzman – 3.640 punten

Op de negende plek staat Diego Schwartzman met 3.640 punten. De Argentijn met de Duitse naam staat daarmee momenteel een plek lager dan zijn hoogste ranking ooit. In totaal heeft hij al vier titels gewonnen, maar op de Grand Slams heeft het nog niet echt willen lukken. Het ging hem het beste af in Amerika, toen hij zowel in 2017 als in 2019 de kwartfinale wist te bereiken.

8. Andrey Rublev – 5.101 punten

De nummer acht van de huidige ATP ranking is Andrey Rublev met maar liefst 5.101 punten. Daar zal Rublev best tevreden mee zijn, want dit is zijn hoogste notering ooit. In totaal won de 23-jarige Rus al acht titels, waarvan een in Rotterdam tijdens het ABN-toernooi. Op de Grand Slams lijkt hij vooral fan te zijn van het halen van de kwartfinales. Hij bereikte namelijk maar liefst zes keer de kwartfinale van de prestigieuze toernooien, maar wist die nog nooit te winnen.

7. Alexander Zverev – 6.070 punten

Alexander Zverev staat op de zevende plek in deze top 10 best tennissers ter wereld. De 23-jarige Duitser zal daarmee iets minder tevreden zijn, want op het hoogtepunt van zijn nog jonge carrière stond hij zelfs op de derde plek. In totaal heeft hij 14 titels op zijn naam staan en het had niet veel gescheeld of daar stond een Grand Slam overwinning tussen. In 2020 stond Zverev namelijk in de finale van de US Open, maar die verloor hij helaas.

6. Roger Federer – 6.375 punten

Op de zesde plek in deze top 10 staat een van de grootste tennislegendes aller tijden, en dat is Roger Federer. Hij is ongetwijfeld een van de beste tennissers ooit, maar de Zwitser moet in de huidige ATP ranking genoegen nemen met een iets mindere notering. Al is het een prestatie van formaat dat hij op 39-jarige leeftijd nog altijd actief is op topniveau. Federer heeft meer dan 100 titels op zijn naam staan, waarvan maar liefst 20 Grand Slam overwinningen. Hij is daarmee – samen met Nadal – de recordhouder van het aantal Grand Slam titels.

5. Stefanos Tsitsipas – 6.950 punten

Stefanos Tsitsipas heeft de wind mee en is momenteel de nummer vijf in de huidige ATP ranking. Dit is zijn hoogste notering ooit en daarmee kan de Griek dus tevreden zijn. Op de Grand Slams wist hij al drie keer een halve finale te halen, maar de finale was vooralsnog te hoog voor hem gegrepen. Wel heeft hij inmiddels vijf titels op zijn naam staan.

4. Dominic Thiem – 8.625 punten

Op de vierde plek in deze top 10 staat Dominic Thiem met een 8.625 punten totaal. De 27-jarige Oostenrijker beleefde vorig jaar het hoogtepunt van zijn carrière toen hij zijn eerste Grand Slam won. Hiermee was Thiem de eerste mannelijke tennisser geboren in de jaren '90 die dit presteerde en tevens de eerste Oostenrijker die de US Open won.

3. Rafael Nadal – 9.670 punten

Op de derde plek staat een andere tennislegende, en dat is Rafael Nadal. Nadal is samen met Federer recordhouder wat betreft het aantal Grand Slam titels, want de Spanjaard heeft er maar liefst 20 op zijn naam staan. Nadal is vooral fan van Roland Garros. Het prestigieuze Franse toernooi wist hij maar liefst 13 keer te winnen. De kans is zeker aanwezig dat hij dat kunstje dit jaar wederom flikt, en dan is hij dus met 21 Grand Slam titel de beste tennisser ooit op dit gebied.

2. Daniil Medvedev – 9.940 punten

Je kan hoog in de ATP ranking staan zonder ooit een Grand Slam gewonnen te hebben, dat bewijst Daniil Medvedev wel met zijn huidige tweede notering. Medvedev stond al twee keer in een Grand Slam finale, maar wist daar nooit te winnen. Wel heeft de Rus inmiddels 10 titels op zijn naam staan.

1. Novak Djokovic – 12.008 punten

Novak Djokovic is met 12.008 punten op de ATP ranking momenteel de beste tennisser ter wereld. Met zijn prestaties is hij tevens een van de beste tennissers aller tijden, samen met Nadal en Federer. De huidige nummer 1 van de wereld heeft wel iets minder Grand Slams gewonnen dan zijn rivalen, hij heeft er namelijk 18 op zijn naam staan. Iets waar hij ongetwijfeld nog verandering in wil brengen, dus misschien kan hij de heren in de toekomst nog passeren.

Bekijk ook:
Dit zijn de hipste sporten van dit moment

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.