Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld

Welke tennissers hebben in hun carrière het meeste prijzengeld gewonnen? In deze top 10 geven we een antwoord op die vraag!

10. Caroline Wozniacki – 35 miljoen

Op de tiende plaats in de top 10 tennissers met het meeste prijzengeld staat Caroline Wozniacki. De voormalig tennisster uit Denemarken verdiende tijdens haar carrière maar liefst 35 miljoen dollar aan prijzengeld.

Wozniacki heeft daarmee aardig wat centen op de bank, maar de prijzenkast van de voormalige nummer 1 van de wereld is beduidend minder gevuld. In 2018 won ze haar enige Grand Slam titel op de Australian Open. Zo zie je maar weer dat je bij tennis niet de hoofdprijzen hoeft te winnen om flink te kunnen cashen!

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 13

9. Simona Halep – 37 miljoen dollar

Simona Halep staat op de negende plaats in deze top 10. De Roemeense tennisster is nog lang niet klaar met de sport maar heeft ondertussen al ruim 37 miljoen dollar aan prijzengeld verzameld. Dat bedrag gaat in de toekomst nog wel hoger uitvallen, want Halep is momenteel een van de beste tennissters ter wereld.

De beste tennisresultaten zette Halep neer in Frankrijk en Engeland. In 2018 won ze Roland Garros en in 2019 zette ze Wimbledon op haar naam.

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 14

Bekijk ook:
Top 10 beste tennissters ter wereld van dit moment

8. Maria Sharapova – 39 miljoen dollar

Op de achtste plek in de top 10 tennissers met het meeste prijzengeld staat Maria Sharapova. De voormalig tennisster uit Rusland verdiende tijdens haar carrière ongeveer 39 miljoen dollar. De Russin is hiermee tevens de op twee na succesvolste WTA tennisster qua prijzengeld.

Met zoveel prijzengeld kan Sharapova ongetwijfeld tevreden zijn, maar haar prijzenkast mag er ook wezen. Sharapova is namelijk een van de weinige tennissers die alle Grand Slams heeft gewonnen. In 2004 won ze haar eerste Grand Slam op Wimbledon, in 2006 was ze de winnares van de US Open, in 2008 schreef ze de Australian Open op haar naam en in 2012 en 2014 was ze ook de beste op Roland Garros.

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 15

7. Venus Williams – 42 miljoen dollar

Elke tennisliefhebber kent Serena Williams wel, maar Venus Williams mogen we ook niet vergeten. De Amerikaanse verdiende tijdens haar tenniscarrière maar liefst 42 miljoen dollar en staat daarmee op de zevende plek in de top 10. Venus Williams is daarmee tevens de op één na succesvolste WTA tennisster op het gebied van prijzengeld.

Op de grote toernooien heeft Venus Williams ook aardig wat succes gekend. Williams mag dan wel niet alle Grand Slams gewonnen hebben, toch heeft ze zeven titels op haar naam staan. Wimbledon wist ze maar liefst vijf keer te winnen en ook was ze in haar thuisland twee keer succesvol op de US Open. Williams won daarnaast vier keer goud en één keer zilver op de Olympische spelen en daarmee is ze de succesvolste medaillewinnaar in het tennis.

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 16

Bekijk ook:
Top 10 beste tennissers ter wereld van dit moment

6. Pete Sampras – 43 miljoen dollar

De oudste tennisser van deze top 10 is Pete Sampras. De voormalige tennisser uit Amerika verdiende tijdens zijn illustere carrière maar liefst 43 miljoen dollar en staat daarmee op de zesde plek.

Nu zullen de meeste tennisliefhebbers het hebben over Djokovic, Nadal en Federer, maar vroeger was Pete Sampras de grote baas op het tennisveld. Dat zie je ook terug aan zijn prijzenkast. Sampras won twee keer de Australian Open, wist zeven keer Wimbledon op zijn naam te schrijven én was ook vijf keer het beste op de US Open, waardoor hij in totaal veertien Grand Slam's op zijn naam heeft staan. Indrukwekkend!

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 17

5. Andy Murray – 62 miljoen dollar

Andy Murray staat op de vijfde plek in de top 10 tennissers met het meeste prijzengeld. De Brit verdiende maar liefst 62 miljoen dollar met het tennissen. Dat bedrag gaat waarschijnlijk niet al te veel meer oplopen. Hoewel Murray nog actief is op de banen heeft hij onlangs nog aangegeven dat hij nadenkt over een pensioen.

Hoewel Murray hoog staat in deze top 10, heeft hij toch iets minder succes gehad op het gebied van de grote prijzen. Slechts drie keer wist hij namelijk een Grand Slam te winnen. In 2012 won hij voor het eerst de US Open en in 2013 en 2016 schreef hij Wimbledon op zijn naam. Pijnlijk is zijn trackrecord op de Australian Open. Daar stond hij maar liefst vijf keer in de finale, maar die wist hij nooit te winnen. Op de Olympische spelen kende de Brit meer succes, daar won hij twee gouden medailles in 2012 en 2016.

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 18

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Rafael Nadal?

4. Serena Williams – 94 miljoen dollar

Op de vierde plek in deze top 10 staat niemand minder dan Serena Williams. Williams die zonder enige twijfel een van de beste tennissters ooit is, verdiende tijdens haar carrière ruim 94 miljoen dollar aan prijzengeld. Ondanks haar leeftijd (39 jaar) is ze nog steeds actief op de tennisvelden en daarom kan dat bedrag in de toekomst nog zeker oplopen! Williams is hiermee tevens de meest succesvolste WTA tennisster op het gebied van prijzengeld.

Dat Serena Williams op toernooien veel succes heeft gekend kan je ook zien aan haar prijzenkast. De Amerikaanse tennislegende won namelijk maar liefst 23 Grand Slam titels, iets wat geen enkele andere tennisser van de Open Era haar na kan vertellen. De Australian Open schreef ze zeven keer op haar naam, drie keer won ze Roland Garros, zeven keer veroverde ze de titel op Wimbledon én thuis in Amerika won ze zes keer de US Open. Wat een baas!

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 19

3. Rafael Nadal – 125 miljoen dollar

Rafael Nadal staat op de derde plek in deze top 10 tennissers met het meeste prijzengeld. De tennisser uit Spanje won ongeveer 125 miljoen dollar met tennis. Vaak zijn er discussies of hij of toch Federer of Djokovic de beste tennisser ooit is, maar op dit gebied moet hij toch genoegen nemen met een derde plaats.

Het succes van Rafael Nadal is ook te zien aan zijn prijzenkast. In totaal heeft Nadal nu 20 Grand Slam titels op zijn naam staan. Hij staat bekend als de Gravelkoning en dat is niet zo gek met 13 Roland Garros overwinningen op zak. Nadal won daarnaast één keer de Australian Open, twee keer Wimbledon en vier keer de US Open.

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 20

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Roger Federer?

2. Roger Federer – 130 miljoen dollar

Roger Federer staat op de tweede plek in deze top 10. Deze toptennisser uit Zwitserland heeft in totaal maar liefst 130 miljoen dollar aan prijzengeld verzameld. Ondanks zijn leeftijd (bijna 40) is de tennisser nog steeds actief én kan hij in de toekomst nog wat miljoenen gaan bijschrijven.

Federer wordt een van de beste tennissers ooit genoemd en dat is niet zonder reden. Hij won namelijk – tot nu toe – maar liefst 20 Grand Slams. Federer is de absolute koning van Wimbledon, met maar liefst acht titels in Engeland en daarnaast telt hij ook zes overwinningen op de Australian Open, vijf overwinningen op de US Open en één keer winst op Roland Garros.

Top 10 tennissers met het meeste prijzengeld 21

1. Novak Djokovic

De tennisser met het meeste prijzengeld is Novak Djokovic. De Serviër won ongeveer 150 miljoen dollar op tennistoernooien en daarmee is hij de ongetwijfelde nummer 1 van deze top 10. Dat bedrag gaat nog flink uitlopen, want de laatste tijd is Djokovic flink op dreef en wint hij veel toernooien.

Het succes van Djokovic kan je ook zien aan zijn goed gevulde prijzenkast. De huidige nummer 1 van de wereld heeft namelijk maar liefst 19 Grand Slam titels gewonnen. Zijn favoriete toernooi is duidelijk de Australian Open, want in Australië was hij maar liefst negen keer de beste tennisser. Roland Garros schreef hij twee keer op zijn naam, de US Open titel pakte hij drie keer en op Wimbledon ging hij vijf keer als winnaar van het veld.

Daar komen binnenkort misschien nog wat titels bij. Eerder dit jaar won hij al de Australian Open en Roland Garros en nu heeft hij zijn zinnen gezet op Wimbledon en de US Open.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je over Novak Djokovic?

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.