Je eigen mascotte laten maken? Dat kan gewoon! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Je eigen mascotte laten maken? Dat kan gewoon!

Bollo de Beer, Koos Konijn, Thunder en Welpie. Je kent ze misschien wel van naam, of hebt ze ooit een keer voorbij zien komen. Het zijn maar vier namen van mascottes. Mascottes zorgen voor een extra bijzonder gevoel bij bedrijven, sportverenigingen, scholen en evenementen. Mascottes zijn simpelweg gewoon fantastisch, om tal van redenen. Daarnaast is het voor een ondernemer een prima investering die bijdraagt aan de prestaties op onder andere marketinggebied. 

Ieder bedrijf z'n eigen mascotte

Het leven is veel leuker met een mascotte. Daarom is het zeker aan te raden om eens na te denken over een mascotte voor jouw bedrijf, organisatie of vereniging. Het hebben van een mascotte is een verlengstuk van je marketing en perfect om bezoekers nog meer te laten genieten. Van stuntende mascottes tot een simpel fotomoment. Het draagt allemaal mee aan de marketing en naam van jouw bedrijf.

Evenementen en sportclubs

De grotere sportclubs in Nederland zijn inmiddels al wel bekend met het fenomeen. Alle voetbalclubs in de eredivisie, en vrijwel alle professionele basketbalclubs beschikken over een eigen mascotte. Maar er zijn nog zoveel meer plekken waar een mascotte ingezet kan worden. Ook organisatoren van evenementen kunnen aan de slag met mascottes. Mensen die te gast zijn op het evenement gaan graag op de foto met de mascotte en delen deze vervolgens weer op sociale media. Een stukje gratis reclame.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

Ook sportclubs kunnen, zonder dat er professioneel gesport wordt, kiezen voor een mascotte langs de lijn.

Campings en vakantieparken

De mascottes die we het vaakst zien zijn de mascottes op campings en vakantieparken. Maar lang niet alle parken en campings hebben een mascotte. Als aanvulling op het animatieteam kan een mascotte prima ingezet worden. Daarnaast zullen kinderen een camping of vakantiepark altijd herinneren aan een mascotte. Denk maar eens aan Bollo, Ekkie & Koos van Landal, Hoogenboom en Roompot. Zodra Koos Konijn ergens voorbij komt leg je meteen de link met Roompot Vakantieparken.

Wat kost een mascotte eigenlijk?

Een op maat gemaakte mascotte zorgt, zoals al aangegeven, zeker voor een extra stukje marketing. Bij marketinginstrumenten praat je uiteraard altijd over een investering. Een volledig op maat gemaakt mascottepak is uiteraard niet heel goedkoop. Je kunt over het algemeen rekenen op een investering tussen de 1500 en 3000 euro. Afhankelijk van hoe je het pak precies wil laten vormgeven.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Promotie voor het leven

Het grote voordeel en de meeste winst van het hebben van een eigen mascotte zit hem in de promotie die een dergelijke oplossing biedt. Mensen gaan graag op de foto met een mascotte of krijgen op een andere manier een positief beeld bij jouw bedrijf. Er blijft, dankzij een mascotte, vrij gemakkelijk een positief beeld van jouw organisatie hangen. Gelukkig gaat een pak erg lang mee, mits goed gebruikt. Over het algemeen kun je een pak zo'n tien jaar gebruiken voordat deze af begint te raken.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.