Toeristische ruimtevlucht? SpaceX doet het! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Toeristische ruimtevlucht? SpaceX doet het!

SpaceX. Waarschijnlijk heb je wel eens van de naam gehoord. Het ruimtevaartbedrijf dat werd opgericht door Elon Musk richt zich op toeristische vluchten door de ruimte. En dat is precies wat er in 2021 gaat gebeuren. Zakenman en miljardair Jared Isaacman heeft alle vier de stoeltjes gekocht voor een vlucht om de aarde. De miljardair doet dit, naar eigen zeggen, om geld op te halen voor een kinderziekenhuis in Memphis, Tennessee.

50 miljoen dollar

Een ticket om een rondje aarde te doen kost op dit moment zo'n 50 miljoen dollar. Behoorlijk prijzig dus. Maar dit bedrag heeft in het verleden al hoger gelegen. Door technologische ontwikkelingen is het mogelijk om goedkoper de raketten te ontwikkelen en de veiligheid nog beter te waarborgen. De prijs (voor een retourtje) is dan ook sinds 2017 al met 12 miljoen dollar gedaald. En naar verwachting zal deze prijs ook verder blijven dalen, simpelweg omdat er steeds meer mogelijkheden zijn op technologisch vlak.

Herbruikbare raketten

De raketten die door SpaceX worden gebruikt moeten volledig herbruikbaar zijn. Hierdoor wordt het een stuk goedkoper om toeristische vluchten buiten onze eigen dampkring te kunnen doen. De raketten landen namelijk op aarde en worden opgevangen. Zoals we dat eerder al zagen tijdens de missie van SpaceX naar ruimtestation ISS.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Paar dagen vliegen rondom de aarde

De eerste toeristische ruimtevlucht van SpaceX zal plaatsvinden rondom de aarde. Het is op dit moment nog steeds niet helemaal mogelijk om, als toerist, naar de maan te kunnen vliegen op een volledig veilige manier. Wanneer het ruimteschip in de baan rondom de aarde aanwezig is zal het ongeveer 90 minuten doen over een rondje aarde. Een paar dagen lang. Nu maar hopen dat je niet uitgekeken raakt voor al dat geld. Lancering en landing van het ruimtevaartuig zullen eind 2021 moeten plaatsvinden in Florida.

Mee op ruimtereis?

Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat je ook wel graag de aarde wilt bekijken vanuit de ruimte. Zoals we eerder al aangaven is het behoorlijk prijzig om een retourtje aan te schaffen. Echter is er helemaal nog niet bekend wie er, naast Isaacman, mee op reis gaan door de ruimte. De zakenman heeft namelijk alle vier de zitjes gekocht, maar heeft inmiddels laten weten dat hij sowieso één persoon gaat uitkiezen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het doen van een donatie via zijn website. Deze donatie wordt vervolgens gegeven aan het kinderziekenhuis in Pennsylvania. Daarnaast doneert Isaacman zelf ook 100 miljoen dollar aan het ziekenhuis.

Bekijk ook:
Een robot als babysit – hoe makkelijk willen we het hebben?

In de toekomst steeds normaler

Het ziet er naar uit dat het steeds ‘normaler' gaat worden om een rondje rond de aarde te gaan doen in een ruimteschip. Deze ruimtetoeristen zijn weliswaar de eerste die echt een volledig toeristische vlucht gaan maken, er komen nog tal van mogelijkheden voor andere vluchten. Misschien gaan we over een paar jaar wel gezellig met de kinderen op een zondagmiddag even naar de maan en weer terug.

Interessant? Lees dan ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.