Radiosignaal uit ruimte herhaalt zich iedere 16 dagen

0 Shares

Haal de alu-hoedjes maar uit de kast, want wetenschappers hebben een radiosignaal uit de ruimte ontdekt dat zich iedere 16 dagen lijkt te herhalen. Zou er dan toch….

In een nog niet gepubliceerd onderzoek van Amerikaanse, Canadese, Duitse, Nederlandse en Zweedse wetenschappers, verbonden aan Cornell University in New York, wordt het signaal opnieuw gemeld nadat het al eerder was opgemerkt tussen 16 september 2018 en 30 oktober 2019. Het verschil met destijds is dat er nu dus een ritmische herhaling in het signaal is ontdekt.

Radiotelescoop CHIME was de eerste

De signalen die eerder werden opgevangen, werden ontdekt met de Canadese radiotelescoop CHIME. In de periode dat deze eerste signalen werden opgevangen ging het om 28 korte radiopulsen van slechts enkele milliseconden.

Regelmatige pulsen

In de regel zijn waargenomen pulsen, of signalen, onregelmatig. Er zit dus geen ritme in wanneer deze zich herhalen. Nu was het echter anders. De wetenschappers namens telkens gedurende vier dagen een radiopuls waar, die zich tweemaal per uur herhaalde. Vervolgens bleef het twaalf dagen stil, waarna het patroon zich weer herhaalde.

Oorsprong van het signaal

Voor de wetenschappers is het nog niet duidelijk wat de oorsprong van het radiosignaal is, maar de eerste aanname is dat het afkomstig is van de overgebleven kern van een overleden reuzenster. Er zijn in ieder geval vooralsnog geen aanwijzingen dat er buitenaards leven verantwoordelijk is voor de opgevangen radiosignalen.

Onderzoek eerst toetsen

Overigens is het onderzoek van de Cornell University, dat tot de Ivy-League behoort en als elite-universiteit geldt, nog niet officieel gepubliceerd. Dit gebeurt pas wanneer het onderzoek is getoetst en beoordeeld door vakgenoten die niet bij het onderzoek betrokken zijn geweest.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.