Wat zijn de beste torrentsites? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de beste torrentsites?

Met de komst van het internet is ook downloaden steeds normaler geworden. We halen van alles van het internet. En downloaden doen we ook regelmatig via een speciale client. µTorrent is een van deze clients een andere is BitTorrent. Beide clients zijn ook zeker aan te raden om te gebruiken. Maar waar vinden we nou die downloadbare items en waar kun je dit op een betrouwbare manier downloaden zonder dat onze computer meteen vol zit met virussen?

Hoe kun je downloaden via een torrentsite?

Het downloaden via een torrentsite gaat op een speciale manier. Er wordt een speciaal deelbaar bestand gedownload naar je computer. Dit downloadbare bestand is niet alleen aanwezig op jouw computer, maar wordt gedeeld met meerdere computers. Het downloaden via torrents gebeurd door middel van peers en seeds. Deze zorgen ervoor dat de download blijft bestaan en jij ook beschikking krijgt over de data. Deze peers en seeds zijn andere computers en gebruikers die over de data beschikken.

Overheden verzetten zich tegen torrenting

Het downloaden via torrents wordt al enkele jaren praktisch onmogelijk gemaakt door internetproviders en overheden. Meerdere sites zijn inmiddels geblokkeerd, in tal van landen. Redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Van het illegale karakter en het feit dat kunstenaars en artiesten geen geld ontvangen voor hun kunst tot het feit dat het gemakkelijk is voor internetcriminelen. Ook in 2021 zullen overheden druk bezig blijven om torrentsites te blijven blokkeren. Maar de meeste sites zijn hier allang op voorbereid. Er zijn dan ook tal van mirrorwebsites (spiegels) van de bekende websites te vinden op het web.

Bekijk ook:
Boete illegaal films downloaden: het kan veel geld kosten!

Wat zijn de beste torrentsites? 13

Hoe kies je een torrentsite?

Het kiezen van een goede website voor het downloaden van torrents kan best een uitdaging zijn. Doordat er weinig tot geen controle is op de downloads, is er altijd een risico aanwezig op besmetting van je computer of netwerk. Daarnaast wil je ook nog eens precies datgene vinden waar je naar op zoek bent. Het kan dan ook soms best een uitdaging zijn. Om je zo goed mogelijk te helpen geven we je graag wat tips en tricks. Maar weet in ieder geval dat ook wij niet kunnen garanderen dat je geen gevaar loopt.

Tracking door internetproviders

Zoals we net al aangaven kan het zijn dat een site geblokkeerd is voor jou. Maar daar houdt het niet op. Internetproviders kunnen in sommige gevallen meer inzien dan je zou willen. Zo is het zeker niet gezegd dat je data veilig is. Internetproviders kunnen namelijk sites blokkeren, maar kunnen ook bijhouden wat je downloadt. Weet dat het torrenting over het algemeen illegaal is.

Wat zijn de beste torrentsites? 14

Deze torrentsites kun je het beste vermijden

Natuurlijk is niet alles op het internet zo fantastisch. Er zwerft nogal wat vuil rond in de zin van virussen en kwaadaardige hackers. Niets is zo vervelend dat jouw computer straks helemaal niet meer werkt omdat je iets hebt gedownload. Daarom zijn er een aantal sites die je maar beter links kunt laten liggen.

Deze sites waren van oudsher erg populair, maar zijn inmiddels niet betrouwbaar meer. Over het algemeen gaat het dan ook over sites die uit de lucht zijn gehaald en verkocht.

  • Kick Ass Torrents (kat.ph)

Kick Ass Torrents is jarenlang een vertrouwde plaats geweest voor veel torrentgebruikers. Helaas is dat tegenwoordig niet meer het geval. Het bedrijf zelf is namelijk opgeheven. Om de database nog te kunnen gebruiken heb je op dit moment een speciale plugin nodig die ernstig verouderd is. Zeker niet veilig dus!

  • TorrentGalaxy

Een andere optie die niet aan te raden valt is TorrentGalaxy. Deze website staat vol met reclame en pop-ups. Super irritant als je iets aan het zoeken bent. Daarnaast kan al deze reclame ook nog eens een hoop adware en malware bevatten. Er zijn zeker betere alternatieven waar je beter uit de voeten kunt en minder reclame zult ervaren.

  • TorrentFunk

Wanneer je echt doodgegooid wil worden met advertenties is TorrentFunk absoluut the way to go. De vervelende advertenties maken van deze goede torrentsite echt een hel. Daarnaast is de bibliotheek ook vrij beperkt. Je kunt beter naar een andere torrenting zoekmachine op zoek gaan dan deze te gebruiken.

Wat zijn de beste torrentsites? 15

Welke torrentsites zijn er nog te gebruiken?

Om een duidelijk beeld te kunnen geven van de verschillende sites op het gebied van torrenting kun je hieronder een overzichtje vinden van alle torrentsites die, op het moment van schrijven, in de lucht zijn en werken. We zullen bij deze websites stuk voor stuk kort benoemen waar je op moet letten en wat je er zoal kunt vinden.

  • The PirateBay (TPB)

The PirateBay is onder verschillende namen bekend. Van “Pirate Bay The” tot TPB en allerlei andere variaties. Reden? De meeste overheden hebben het niet zo op deze aanbieder. Over het algemeen zit “Pirate Bay” wel verwerkt in de naam.

Maandelijkse bezoekers: 20 – 60 miljoen
Aantal torrents: heel erg veel
Gemiddelde downloadsnelheid: 5-6 Mb/s

Voordelen: The Pirate Bay heeft een eigen interface inclusief speciale tags. Hierdoor kun je zien of het bestand dat je gaat downloaden van een betrouwbare bron afkomstig is en of je deze redelijk veilig kunt downloaden. Om nog meer veiligheid te kunnen garanderen is zelfs te zien of een torrent een risico kan zijn om te downloaden. Daarnaast zijn er heel veel gebruikers, waardoor vrijwel alles in de zoekmachine ook nog daadwerkelijk te krijgen is.

Nadelen: vrijwel geen.

  • Torrentz2

Misschien ken je ‘m nog wel van vroeger als Torrentz. Torrentz2 is de nieuwe variant van de zoekmachine die al langere tijd gebruikt wordt op het gebied van torrenting. Daarnaast ziet deze er echt uit als een zoekmachine. En dat is natuurlijk uiteindelijk ook precies wat een torrentsite doet.

Maandelijkse bezoekers: 10 – 20 miljoen
Aantal torrents: erg veel muziek, verder niet bijzonder veel torrents
Gemiddelde downloadsnelheid: 2 Mb/s

Voordelen: Torrentz2 beschikt over een grote muziekbibliotheek. Je kunt deze website dan ook het beste gebruiken wanneer je op zoek bent naar muziek die je ergens anders niet kunt vinden.

Nadelen: De website beschikt over erg veel reclame en vervelende pop-ups. Daarnaast is de gemiddelde downloadsnelheid ook aan de lage kant en zijn er veel minder seeders te vinden dan op bijvoorbeeld The Pirate Bay.

  • RARBG

Ben je op zoek naar een iets meer gepersonaliseerde benadering? Dan is RARBG absoluut een goede optie om te overwegen. Zo is er nieuws te vinden en worden ook de nieuwste releases op de homepage getoond.

Maandelijkse bezoekers: ± 40 miljoen
Aantal torrents:
heel erg veel, en veel nieuwe
Gemiddelde downloadsnelheid:
5-6 Mb/s

Voordelen: RARBG heeft een hechte community die constant blijft uitbreiden. Daarnaast is de site erg snel met het toevoegen van nieuwe torrents. Hierdoor kun je ook de nieuwere dingen vinden waar jij naar aan het zoeken bent. Daarnaast zijn de torrents allemaal van hoge kwaliteit.

Nadelen: Er zijn nepsites van RARBG in omloop waar veel phishing-praktijken mee gaande zijn. De site doet zelf wat ze kan, maar kan dit uiteraard niet voorkomen. Daarnaast staat er op RARBG ook aardig wat reclame.

  • 1337x

Een tijdje geleden was 1337x absoluut niet aan te raden. De site stond bomvol met reclame en pop-ups. Inmiddels zijn de makers van de website flink aan de slag geweest om van 1337x een fijne prettige zoekmachine voor torrenting te maken.

Maandelijkse bezoekers: ±50 miljoen
Aantal torrents:
Veel. Vooral muziek, films en series
Gemiddelde downloadsnelheid:
3-4 Mb/s

Voordelen: Er is vrijwel geen reclame te vinden op 1337x. Sterker nog er is zo weinig reclame te vinden dat de eigenaren van 1337x hun geld moeten verdienen door middel van donaties. De website is gemakkelijk in het gebruik en zorgt ervoor dat je jouw zoekterm snel naar voren kunt halen.

Nadelen: Er zijn helaas weinig torrents te vinden op het gebied van gaming. Ben je bezig met torrenting voor games? Dan is het aan te raden om een andere website te bezoeken.

 

Wat zijn de beste torrentsites? 16

Bekijk ook:
Wat is een VPN?

Wel of geen VPN gebruiken?

Torrenting en het gebruik maken van een VPN gaan vaak hand in hand. Natuurlijk hoeft het niet. Maar het is, zeker wanneer je illegale torrents deelt, wel aan te raden. Door gebruik te maken van een VPN kun je een en ander afschermen voor je internetprovider. Daarnaast maak je het criminelen een stuk lastiger om je te pakken te nemen dankzij VPN.

Maar wat is nou de beste torrentsite?

Het is heel lastig om deze stempel op een website voor torrenting te plakken. Het is namelijk volledig afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Waar wil je naar gaan zoeken. Waar moet het aan voldoen? Deze zaken zul je als eerste moeten beantwoorden voordat er een duidelijke keuze kan worden gemaakt. Over het algemeen heeft The Pirate Bay de meeste keuze. Ben je op zoek naar de allernieuwste torrents? Dan is het zeker een idee om RARBG te gebruiken.

Blijf veilig en denk zelf na

Het allerbelangrijkste is dat je zelf goed na denkt over wat je gaat downloaden. Schat zelf de risico's in. Torrenting, het gebruik van torrentsites en torrentclients als µTorrent en BitTorrent is nooit zonder risico. Trending.nl is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade aan jouw computer, netwerk of andere apparaten en gegevensdragers na gebruik van genoemde websites of andere informatie uit dit artikel. Daarnaast wijst de redactie van Trending het delen van bestanden die voorzien zijn van auteursrecht af.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.