Wat is een VPN? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is een VPN?

Steeds meer mensen en bedrijven maken gebruik van een VPN, oftewel een Virtueel Privé Netwerk. Maar, wat doet een VPN nou precies? In dit artikel leggen we uit wat een VPN is, hoe een VPN werkt, wat de voordelen van een VPN zijn en welke VPN je in Nederland het beste kan gebruiken. Lezen dus!

Een VPN lijkt op het eerste gezicht misschien wel een ingewikkelde term, maar het principe is eigenlijk vrij simpel. Met behulp van een VPN maak je namelijk een veilige verbinding tussen een apparaat en het internet. Op deze manier kan je veilig en anoniem surfen op het web.

Hoe werkt een VPN

De werking van een VPN kan je wellicht het beste vergelijken met een virtuele tunnel. Een VPN zorgt namelijk voor een beveiligde verbinding tussen jouw apparaat en het internet. Als je gebruik maakt van het internet met een VPN, dan wordt je internetverkeer eerst versleuteld en verstuurd naar een VPN server. De VPN server maakt je verkeer vervolgens weer leesbaar en stuurt het door naar de bedoelde ontvanger, een website bijvoorbeeld. Vervolgens krijgt de VPN server de reactie van de ontvanger, die wordt weer versleuteld verstuurd naar jouw apparaat, en daar wordt het weer leesbaar gemaakt.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Wat is een VPN? 14

Wat zijn de voordelen van een VPN?

De werking van een VPN klinkt wellicht wat ingewikkeld, maar het geeft meerdere voordelen:

  • Een VPN zorgt voor privacy. Met een VPN kan je grotendeels anoniem over het internet surfen. Websites, apps, en je provider kunnen je door een VPN niet identificeren, en hierdoor is je privacy goed beschermd.
  • Een VPN zorgt voor een veiligere verbinding. Een VPN zorgt niet alleen voor meer privacy, maar ook voor meer veiligheid. Met een VPN word je onder meer beter beschermd tegen hackers en ander gespuis dat het op je heeft voorzien. Dit is zeker een aanrader als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een openbare Wi-Fi verbinding.
  • Met een VPN kan je van locatie veranderen. Deze tool kan handig van pas komen als je op zoek bent naar nieuwe content op Netflix. Door je locatie bijvoorbeeld naar Amerika te veranderen, krijg je toegang tot het Amerikaanse aanbod van films en series. Hierdoor heb je opeens veel meer om uit te kiezen. Handig, zeker tijdens een lockdown!
  • Met een VPN kan je website blokkades omzeilen. Sommige landen zijn veel strenger met het internet dan Nederland. Denk bijvoorbeeld aan China en Rusland, in deze landen kan je lang niet alle websites bezoeken doordat ze geblokkeerd worden. Met een VPN omzeil je die blokkades, en kan je gebruik maken van alle websites. En dat kan in het buitenland soms goed van pas komen!
  • Met een VPN kan je anoniem downloaden. Soms wil je liever niet dat je provider kan zien wat je download. En dat kan je eenvoudig voorkomen met een VPN.
Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

VPN aanbeveling

Wil je na het lezen van dit artikel ook een VPN? Dan raden wij de beste VPN van Nederland aan. Met deze Nederlandse VPN leverancier ben je altijd zeker van een veilige verbinding, kan je gemakkelijk alle internationale streams bekijken, en op een eenvoudige manier anoniem downloaden. Een echte aanrader dus!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.