Hier moet je op letten bij aankoop van een tweedehands auto 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hier moet je op letten bij aankoop van een tweedehands auto

Heb jij besloten dat je auto aan vervanging toe is en ga je op zoek naar een tweedehands auto dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Neem van ons aan een goede voorbereiding is in dit geval het halve werk en zo kunnen we nog wel een aantal clichés opsommen. Je wilt natuurlijk zo zeker mogelijk zijn van jouw aankoop en niet na een aantal kilometers voor nare verassingen komen te staan. Met een tweedehands auto weet je maar nooit wat je in huis haalt. In dit blog gaan we je vertellen waar je op moet letten bij aankoop van een tweedehands auto zodat je op voorhand vast veel problemen kunt uitsluiten en een hoop ellende voorkomen als je over gaat tot aankoop.

Bepaal je budget en ga na wat je inruil auto opbrengt

Om te beginnen ga je bij aankoop van een tweedehands auto bepalen wat je budget is. Met andere woorden: wat mag je nieuwe tweedehands auto maximaal kosten? Daarnaast ga je na wat je eventuele inruil auto nog opbrengt zodat je aan de hand van deze gegevens kunt bepalen of je je nieuwe tweedehands auto zo kunt betalen (met spaargeld, overwaarde, erfenis noem maar op) of dat je naar de bank zult moeten om het restbedrag te financieren. Hou hierbij ook rekening met verzekering en motorrijtuigenbelasting.

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Type brandstof en het aantal kilometers dat je rijdt

Het type brandstof en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt is ook zeker iets om op te letten als je een tweedehands auto gaat kopen. Het aantal kilometers dat je rijdt is namelijk bepalend voor het type brandstof wat je kiest. Rijd je namelijk vooral korte afstanden of kom je niet boven de 15.000 kilometer per jaar, dan is benzine uitstekend. Diesel is geschikt wanneer je lange afstanden aflegt. Ga dus voordat je je keuze maakt eens na hoeveel kilometers je per jaar gemiddeld aflegt. Denk daarbij aan woon- werkverkeer, Op pad voor hobby’s en in je vrije tijd, zakelijke afspraken, familie en vrienden die wat verder weg wonen, hoeveel mensen de auto gaan gebruiken en of je op vakantie gaat met de auto.

Welk type, merk en kleur bepalen voor je nieuwe tweedehands auto

Nu je je financiën aardig voor de bril hebt, kun je gaan bepalen welk merk en eventueel type auto je wilt hebben. Wees hierbij wel realistisch. Auto’s als Audi, Mercedes, BMW, golf vallen in de hogere prijsklasse en zijn misschien niet voor jouw budget weg gelegd. Hou hier dan ook niet aan vast. Wees flexibel in het merk of type auto dat je wilt aanschaffen. Datzelfde geldt voor de kleur. Als jij bepaald hebt dat je de komende jaren in een Peugeot 308 occasion rond wilt rijden en deze tweedehands wilt aanschaffen wees dan niet teleurgesteld als de kleur die jij in gedachten had net niet verkrijgbaar is. Op de kleur van tweedehands auto’s is vaak geen invloed uit te oefenen.

Bekijk ook:
Occasion op afbetaling kopen: De beste tips en adviezen

Nu je al deze punten op een rijtje gezet hebt, kun je overgaan tot aankoop van je nieuwe tweedehands auto. We wensen je alvast veel plezier ermee.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.