Video: Vliegende auto maakt succesvolle testvlucht 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Video: Vliegende auto maakt succesvolle testvlucht

De vliegende auto AirCar legde deze maandag een succesvolle testvlucht af. De auto wist in een half uurtje een vlucht van 75 kilometer af te leggen tussen de steden Nitra en Bratislava. Beelden van de testvlucht kan je in de bovenstaande video zien! Wil jij straks ook zo'n vliegende auto, of blijf je liever met alle wielen aan de grond?

Een vliegende auto klinkt misschien iets uit een futuristische film of een concept voor de toekomst, maar misschien zie je ze straks zelf wel vliegen. Als het aan het Slowaakse bedrijf Klein Vision ligt gaat dat binnenkort gebeuren. Zij hebben de AirCar ontwikkelt; een vliegende auto die uitgerust is met een 160-pk motor van BMW. De auto kan binnen drie minuten transformeren in een vliegtuig en dan kan je de lucht in. Eenmaal in de lucht kan je 300 kilometer per uur afleggen, en maximaal zou je ongeveer een afstand van 1000 kilometer moeten kunnen overbruggen.

Momenteel is de AirCar nog niet op de markt, maar dat hoeft niet lang meer te duren. De vliegende auto heeft inmiddels al meer dan 40 uur aan testvluchten achter de rug, en die waren succesvol. De fabrikant werkt inmiddels aan een tweede prototype, die een nog krachtigere motor heeft.

Bekijk ook:
Dit waren de populairste autokleuren in 2020

Klein Vision is niet de enige autofabrikant die aan een vliegende auto werkt. Zo werken ook Uber, Hyundai, Volkswagen, Porsche, Toyota, Daimler en Sky Drive Inc. aan een eigen vliegend vervoersmiddel. Hiermee lijkt een vliegende auto in de nabije toekomst slecht een kwestie van tijd.

Zou jij gebruik maken van een vliegende auto? Laat het weten door hieronder een reactie achter te laten!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.